Grupul Gral Medical şi-a crescut business-ul cu 13%, anul trecut faţă de 2018, ajungând la o cifră de afaceri de 35 milioane euro. Compania îşi menţine creşterea cu două cifre pe fondul dezvoltării unor proiecte noi pe piaţa serviciilor medicale, proiecte ce au implicat deschiderea de centre medicale sub brandul OncoFort sau a diviziei de laboratoare Gral. Cele mai importante creşteri peste medie au fost înregistrate pe segmentele paraclinic (analize medicale de laborator şi imagistică), oncologic (chimioterapie şi radioterapie), segmentul care a avut o creştere mai lentă fiind cel al serviciilor corporate.
Robert Şerban, acţionar Gral Medical, a subliniat: "Vom diversifica serviciile medicale oferite atât în Capitală, cât şi în centrele din teritoriu, vom investi în aparate performante şi vom pune accent pe diagnosticul paraclinic standardizat. Totodată, vom încerca să rentabilizăm mai multe centre şi activităţi care au ajuns la maturitate".
Centrele oncologice sub brandul OncoFort au înregistrat o creştere cu 20% faţă de anul anterior, având în vedere faptul că, în prezent, există o reţea de 5 spitale oncologice - două în Bucureşti şi câte unul în Piteşti, Ploieşti şi Craiova. Spitalul OncoFort Piteşti a reuşit, în primul an de activitate, să atingă break-even point operaţional, iar pentru anul 2020 şi-a propus să îşi rentabilizeze activitatea prin creşterea cu 40% a serviciilor de oncologie, cu 30% a serviciilor de imagistică şi cu 20% pe segmentul analizelor medicale speciale.
Deşi compania a avut până acum o politică de dezvoltare de servicii şi centre pornind din proiecte de la zero, pentru anul 2020-2022, grupul va fi deschis şi pentru preluarea de companii în zonele unde există o oportunitate de dezvoltare strategică pe termen mediu şi lung.
"Pentru următoarea perioadă, avem un buget alocat de peste 1milion de euro pentru preluarea de centre medicale cu structuri de paraclinic sau spitalizare de zi şi branduirea lor sub marca OncoFort. În paralel, vom face demersuri pentru modernizarea şi mărirea capacităţii centrelor existente şi modelarea unor proiecte cu o singură activitate oncologică", a mai spus Robert Chiţan, director dezvoltare Gral Medical.
Anul rtecut, compania Gral Medical a investit 6 milioane de euro în două spitale oncologice. Spitalul OncoFort Piteşti a reuşit, în scurt timp, să devină cel mai important spital oncologic din sudul ţării ce acoperă patru judeţe din jurul Argeşului. Cel de-al doilea spital oncologic din capitală, Spitalul OncoFort Caloian, are o capacitate de zece paturi şi s-a specializat pe tratamentul cancerului de tiroidă. Începând cu trimestrul al patrulea din 2019, reţeaua de laboratoare Gral Medical a mai crescut cu un laborator în Capitală, ajungând la o reţea de 15 laboratoare. Pentru anul 2020, compania şi-a propus o ţintă de 40 milioane euro cifra de afaceri, în contextul strategiei de a merge în continuare pe servicii medicale de nişă.
Cele mai importante două firme ale grupului Gral Medical sunt Gral Medical şi Medical Center Gral.