AOAR cere Guvernului să ia poziţie în reducerea cotelor de emisii poluante pentru ţara noastră

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 30 noiembrie 2007

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) cere, din nou, Guvernului şi ministrului Mediului, Attila Korodi, să-şi expună poziţia publică faţă de măsura discreţionară adoptată de Comisia Europeană de a reduce cu 20% cota de emisii poluante alocate României. Această măsură va avea consecinţe economice grave, ducând la o pierdere estimată de specialişti la circa două miliarde de euro numai în ceea ce priveşte producerea de energie electrică în termocentrale.

AOAR apreciază că Guvernul nu poate accepta tacit această decizie a Comisiei Europene, ţinând cont şi de atitudinea tranşantă adoptată de ţări ca Ungaria, Polonia, Cehia, chiar Lituania sau Malta, care au dat în judecată Comisia Europeană şi care au înţeles să-şi apere prin toate metodele legale interesele economice legitime. Oamenii de afaceri arată, într-un comunicat de presă remis redacţiei, că poziţia de tăcere şi lipsa de reacţie a autorităţilor publice este de neacceptat şi trebuie să fie corectată cât mai rapid.

AOAR cere ca Guvernul să facă o dezbatere publică legată de problematica mediului ambiant. Opiniile specialiştilor români trebuie utilizate pentru formularea unor poziţii oficiale argumentate, capabile să poată fi folosite cu succes în faţa Curţii Europene de Justiţie, în apărarea intereselor naţionale legitime ale României. Asociaţia reaminteşte Guvernului că România este ţară membră a UE, cu drepturi egale, având dreptul să-şi apere interesele legitime şi îi cere să acţioneze în virtutea acestor drepturi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb