AOAR se preocupă de poziţiile oficiale ale statului român la nivelul UE

comunicat AOAR
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 7 februarie 2007

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) îşi exprimă din nou preocuparea pentru modul în care autorităţile române, Guvernul, pregăteşte poziţii oficiale ale statului român, poziţii ce urmează a fi susţinute la nivelul Comisiei Europene şi a Parlamentului European.

AOAR adresează Guvernului României următoarea întrebare :

Care este mandatul dat delegaţiei României (formată din 6 senatori şi 3 deputaţi) care participă în zilele de 5-6 februarie 2007 la dezbaterile din parlamentul european în legătură cu strategia lisabona?

AOAR a adus constant în discuţie pe parcursul anului 2006 şi mai ales la începutul anului 2007, capacitatea autorităţilor române de a apăra interesele României în dezbaterile ce au loc la nivel european pe teme diverse, teme ce urmează a sta la baza unor viitoare noi reglementări ce vor trebui respectate atât de oamenii de afaceri dar şi de către cetăţenii României.

AOAR a semnalat situaţia de neînţeles legată de strategia în domeniul energetic, domeniu în care şefii de stat şi de guvern din statele membre ale UE vor lua hotărâri extrem de importante în luna martie 2007, în timp ce Ministerul Economiei şi Comerţului anunţă că va finaliza o astfel de strategie abia în lunile mai-iunie 2007.

Dezbaterile din Parlamentul European din zilele de 5-6 februarie 2007, vizează printre altele tema producerii de energie din resurse regenerabile (componenta intens dezbătută la nivel european şi în corelare cu politica agricolă), ca o componentă importantă a Agendei Lisabona. Fără o strategie energetică aprobată, este greu de crezut că România se prezintă cu o poziţie proprie, cu toate că în Planul de Acţiune în domeniul utilizării biomasei, dat publicităţii în 7.12. 2005 la nivelul UE, România este menţionată ca una dintre ţările europene cu unul dintre cele mai mari potenţiale de producţie.

AOAR întreabă care este poziţia României faţă de acordarea unei subvenţii de 45 euro/hectar numai pentru agricultorii din cele 15 state membre ale UE pentru suprafeţele cultivate cu plante utilizate în producţia de biodiesel ?

AOAR apreciază ca şi celelalte teme ce urmează a fi dezbătute în cadrul Parlamentului European, cum sunt cele legate crearea de noi locuri de muncă şi aspectele sociale cât şi a celor legate de piaţa internă şi inovaţie, nu au fost discutate în România, iar delegaţia română nu va putea să prezinte o poziţie oficială argumentată şi în favoarea ţării noastre.

AOAR întreabă, până când se va menţine această situaţie atenţionând asupra consecinţelor negative pe care le va suporta mediul de afaceri din România şi cetăţenii ei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb