AOAR susţine necesitatea unei economii performante în ţară

A.A.
Comunicate de presă / 7 iunie 2019

AOAR susţine necesitatea unei economii performante în ţară

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România, denumită în continuare AOAR, constată cu îngrijorare îndepărtarea progresivă a economiei României de la obiectivul atingerii unei rate sustenabile de creştere pe termen lung, pe fondul adâncirii deficitului de cont curent şi al accelerării importurilor, anunţă un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Angajamentele asumate de autorităţi, care presupuneau respectarea unor condiţii şi calendare de implementare par a fi dispărut de pe agenda publică.

AOAR invită compania partidelor politice, ai patronatelor, sindicatelor, precum şi reprezentanţii societăţii civile la punerea în dezbatere a unor teme reale, legate de soluţii concrete pentru creşterea încrederii mediului de afaceri în posibilitatea de adoptare şi implementare transparentă, documentată şi realistă a unor politici publice capabile să determine mediul de afaceri să facă investiţii, îndeosebi în sectoare care pot asigura o reechilibrare progresivă a balanţei comerciale, se mai anunţă în comunicat.

AOAR susţine ferm necesitatea continuării reformelor structurale şi crearea în Romania a unei economii performante, pentru a putea discuta, în mod realist şi pragmatic, despre adoptarea monedei euro.

AOAR cere tuturor decidenţilor politici să facă eforturi consistente pentru a fundamenta măsurile economice pe care le propun, implicând mai mult expertiza economică românească, acceptand şi stimulând dezbaterile deschise între specialişti, indiferent de viziunile lor.

România are nevoie de întreaga competenţă autohtonă, de mediul academic, de analiştii economici şi de antreprenorii români care să propună, împreună, decidenţilor politici soluţii şi alternative, toate având ca obiective centrale adoptarea de către România a monedei euro şi creşterea gradului de integrare a economiei româneşti în ansamblul economiei UE.

AOAR susţine ferm reluarea urgentă a dezbaterilor publice vizând viitorul economic al Romaniei în UE, modernizarea radicală a sistemului educaţional şi pregătirea forţei de muncă pentru a răspunde cerinţelor secolului XXI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb