APIA a obţinut finanţare pentru Programul Fructe în şcoli

F. A.
Macroeconomie / 28 septembrie 2010

Consiliul Judeţean Cluj a obţinut aprobarea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Cluj în vederea finanţării din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, pentru anul şcolar 2010-2011, a Programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli, care vizează distribuirea de mere pentru 45.413 elevi din clasele V-VIII din învăţământul de stat şi privat, din unităţile şcolare de pe raza judeţului Cluj. Pentru anul şcolar 2010-2011, costurile totale ale acestui program sunt de 1.267.022,7 lei cu TVA, costul per unitate fiind de 0,30 lei bucata de măr. Fructele vor fi distribuite pentru o perioadă de maximum 93 de zile de şcolarizare, începând cu luna noiembrie 2010, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

De asemenea, şi pentru produsele lactate distribuite în cadrul Programului "Laptele şi cornul" s-a obţinut ajutor comunitar de la Uniunea Europeană prin intermediul APIA Cluj. Pentru semestrul al doilea al anului şcolar 2009-2010, suma solicitată APIA este de 176.389,30 euro cu TVA, termenul limită de depunere a cererii fiind data de 30 septembrie 2010. Condiţia pentru aprobarea cererii de plată este ca furnizorii de produse lactate să fie autorizaţi să exporte produsele lactate în ţările Uniunii Europene.

"Prin reuşita obţinerii de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană necesare finanţării acestui program, instituţia noastră a reuşit să degreveze bugetul de o cheltuială importantă, sumele de bani astfel economisite putând fi folosite pentru implementarea altor proiecte prioritare care aşteaptă finanţare. În acelaşi timp, faptul că instituţia noastră se implică activ în derularea unor astfel de programe care vizează crearea de obiceiuri alimentare sănătoase în rândul copiilor şi scăderea obezităţii infantile, reprezintă o dovadă clară a diversităţii şi calităţii programelor sociale implementate de Consiliul Judeţean Cluj pentru copiii educaţi în unităţile şcolare de pe raza judeţului nostru", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb