APIA a primit peste 383.000 de cereri de plată pentru sprijinul pe suprafaţă

N.I.
Ziarul BURSA #Companii / 1 aprilie 2009

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a primit, în mai puţin de o lună de la demararea campaniei de depunere a cererilor de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă aferente acestui an, 383.865 de astfel de solicitări. Raportat la numărul de fermieri existenţi la nivelul fiecărui judeţ, cele mai mari procente de depunere a cererilor s-au înregistrat în judeţele Ilfov (52,64%), Vâlcea (45,93%) şi Călăraşi (42,91%). APIA mai precizează că, în perioada 2-30 martie 2009, la nivel naţional s-a înregistrat o medie de 33,97%. În ceea ce priveşte numărul de cereri depuse, cele mai multe au fost înregistrate în judeţele Suceava (18.168 cereri), Olt (16.376 cereri) şi Dolj (16.618 cereri). "Precizăm că sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar şi formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare", se arată în comunicatul APIA, citat de NewsIn.

Beneficiarii măsurilor de sprijin pe suprafaţă pot fi persoanele fizice şi/sau persoanele juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, asociaţi, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune etc. Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafaţa în cauză va fi acordat celui care lucrează terenul. Campania SAPS 2009 se desfăşoară în perioada 2 martie-15 mai 2009, iar pentru cererile depuse în intervalul 15 mai-9 iunie se percep penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare întârziere.

Pentru campania 2009, România beneficiază de o alocaţie financiară de aproximativ un miliard de euro, ceea ce reprezintă circa 115,9 de euro pentru un hectar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb