Aplicaţia de transport Moovit urmează să fie cumpărată de Intel

S.B.
Companii / 3 mai 2020

Aplicaţia de transport Moovit urmează să fie cumpărată de Intel

​Aplicaţia de orientare în transportul în comun Moovit, folosită şi în România, se află în negocieri pentru a fi achiziţionată de compania IT americană Intel, scrie duminică, agenţia Reuters, citând publicaţia israeliană de business Calcalist, care a aflat şi preţul, potrivit Hotnews. Aplicaţia de orientare în transportul în comun Moovit, folosită şi în România, se află în negocieri pentru a fi achiziţionată de compania IT americană Intel, scrie duminică, agenţia Reuters, citând publicaţia israeliană de business Calcalist, care a aflat şi preţul.

Preţul de achiziţie, aflat încă sub negocieri, ar fi de 1 miliard de dolari, conform unor surse citate de Calcalist. Informaţia a fost confirmată şi pentru publicaţia Globes Israel, de către surse apropiate tranzacţiei.

În februarie 2018, Intel Capital, fondul de investiţii al companiei americane de procesoare, a acordat aplicaţiei israeliene Moovit o investiţie de 50 de milioane de dolari, alături de alţi investitori.

Moovit oferă ghidaj în oraşe din 92 de ţări. Aplicaţia de mobil dă indicaţii privind mijloacele de transport în comun şi atenţionări referitoare la anumite schimbări de rute în reţelele publice de mobilitate, cu actualizare în timp real.

La nivel global, Moovit a depăşit 800 de milioane de utilizatori.

În România, Moovit oferă orientări de transport public în Bucureşti şi alte 29 de oraşe.

Startup-ul a fost fondat în anul 2012, în Israel, de către programatorii Nir Erez, Roy Bick şi Yaron Evron. În board-ul firmei a intrat şi antreprenorul israelian Uri Levine, care a fondat celebra aplicaţie de orientare rutieră şi hărţi Waze, cumpărată de Google în decembrie 2011.

În cei 8 ani de existenţă, Moovit a strâns investiţii de capital de risc în valoare totală de peste 130 de milioane de dolari. Printre investitori se numără miliardarul francez Bernard Arnault, actorul american Ashton Kutcher, companiile Nokia, Intel, BMW, precum şi fondul de investiţii Sequoia Capital.

La rândul său, gigantul american Intel a fost fondat în anul 1968, sub numele de N M Electronics, de către Gordon Moore şi Robert Noyce. Compania are sediul central în Silicon Valley, mai exact la Santa Clara, California.

Intel este considerat cel mai mai mare producător de procesoare din lume, având venituri de 71,9 miliarde de dolari în anul 2019. Compania americană şi-a dezvoltat o divizie de produse pentru industria de maşini autonome. Aici a integrat un alt startup israelian, Mobileye, pe care lntel l-a achiziţionat în anul 2017 pentru 15,3 miliarde de dolari. Mobileye realizează sisteme de evitare a coliziunii, pentru maşinile autonome.

La nivel mondial, compania Intel are 110.200 de angajaţi.

În România, Intel deţine Intel Software Development SRL, care avea un număr mediu de 257 de angajaţi, în anul 2018, conform celor mai recente date oficiale, colectate de Termene.ro . Subsidiara românească a Intel, înregistrată la Timişoara, a avut o cifră de afaceri de aproape 19 milioane de dolari şi un profit de 792.000 de dolari în anul 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb