"Apple" a primit autorizaţia de a testa autovehicule autonome în California

Stelian Bădescu
Internaţional #Auto / 18 aprilie 2017

"Apple" a primit autorizaţia de a testa autovehicule autonome în California

Grupul informatic american "Apple Inc." a primit autorizaţia de a testa autovehicule autonome în statul California, a anunţat vineri Department of Motor Vehicles (DMV), Autoritatea de reglementare a transporturilor din SUA, anunţ care a alimentat speculaţiile că producătorul telefoanelor iPhone se pregăteşte să se alăture companiilor care intenţionează să lanseze autovehicule autonome, informează Reuters.

Autorizaţia acordată "Apple" permite grupului să efectueze teste cu trei vehicule cu un număr de şase şoferi, a informat DMV. Autoritatea de reglementare a precizat că cele trei vehicule fac parte din modelul Lexus RX450h, produs în 2015.

Deşi "Apple" nu a recunoscut niciodată până acum că este interesat să producă automobile, în ultimii ani grupul a recrutat zeci de experţi în industria auto, iar autorizaţia emisă de DMV oferă un indiciu cu privire la planurile "Apple", scrie Agerpres.

"Aceasta confirmă ceea ce se zvonea de multă vreme, Apple analizează posibilitatea de a intra pe segmentul autovehiculelor autonome", a declarat Chris Theodore, fost vice-preşedinte la "Ford Motor Company" şi "Chrysler". Acordarea acestei autorizaţii pentru efectuarea de teste nu înseamnă însă în mod automat că "Apple" vrea să construiască un automobil. "Ar putea fi vorba de software sau de hardware care are legătură cu tehnologia vehiculelor autonome", a apreciat Chris Theodore.

Un purtător de cuvânt de la "Apple" a refuzat să facă orice comentarii, evocând o scrisoare trimisă la finele anului trecut către National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), autoritatea care se ocupă de siguranţa traficului în SUA. "Compania investeşte semnificativ în studiul automatizării şi este încântată de potenţialul sistemelor automate în multe domenii, inclusiv în sectorul transportului", a declarat atunci Steve Kenner, responsabil pentru integritatea produsului la "Apple".

Deşi nu a confirmat oficial, "Apple" se alătură unei liste în creştere de producători auto tradiţionali, companii din sectorul tehnologie şi start-up-uri care testează autovehicule autonome în California, în ideea de a fi prima firmă care oferă autovehicule autonome pentru publicul larg. Printre companiile care au primit autorizaţia de a teste autovehicule autonome se numără "Google", "Ford Motor Co", "Volkswagen AG", "Daimler AG", "Tesla Motors Inc" şi "General Motors Co".

Multe companii susţin că primele autovehicule autonome vor fi lansate în anul 2020, însă unii experţi spun că va fi nevoie de o perioadă mai lungă de timp din cauza obstacolelor legislative.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb