"Apple" lansează noi modele desktop

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 5 martie 2009

"Apple", prin distribuitorul său autorizat în România - I.R.I.S. S.A., a lansat pe piaţă noi modele din segmentul desktop, incluzând modelul iMac 24" şi Mac mini cu procesoare grafice integrate puternice, anunţat compania printr-un comunicat remis redacţiei.

Tim Cook, COO Apple, declară: "Sistemul nostru de referinţă, iMac 24", cu o capacitate de stocare şi memorie de două ori mai mare este acum disponibil la cel mai bun raport preţ-performanţe. Iar Mac mini nu este doar cea mai convenabilă soluţie financiară Mac, ci şi computerul cu cel mai mic consum de energie electrică."

iMac 24" oferă un display cu 30% mai mare, de două ori mai multă memorie şi spaţiu de stocare. iMac 24" conţine procesoare Intel Core 2 Duo ce funcţionează la viteze de 3,06 GHz, 4GB memorie DDR 3 la 1066 MHz, HDD de 640 GB sau 1TB şi mai multe variante de plăci grafice.

Noul Mac mini este un desktop minuscul, dar inovativ, ce măsoară doar 15,25 x 15,25 x 5 cm. Beneficiind de puterea procesoarelor grafice integrate NVIDIA GeForce 9400M disponibile şi pe notebook-urile din gama MacBook, Mac mini poate oferi o performanţă grafică de până la 5 ori mai mare decât generaţia anterioară. În acelaşi timp poate fi considerat desktop-ul cu cel mai redus consum de energie, consumând doar 13W în repaus.

Totodată Apple anunţă lansarea noului model Mac Pro. Cu sprijinul noilor procesoare Intel "Nehalem" Xeon ce funcţionează la viteze de până la 2,93 GHz şi a unei arhitecturi de sistem avanasate, noul Mac Pro livrează de două ori mai multă performanţă decât generaţia anterioară. Conţine, de asemenea, procesoare grafice de ultimă generaţie şi un interior astfel configurat încât upgrade-urile ulterioare să poată fi realizate cu uşurinţă.

Apple a declanşat revoluţia calculatoarelor personale în 1970 odată cu lansarea modelului Apple II şi a reinventat calculatorul personal în 1980 cu Macintosh. Astăzi, Apple continuă să domine industria prin inovaţie, calculatoare performante, sistemul de operare OS X, iLife şi aplicaţii profesionale. Apple se află, de asemenea, în avangarda revoluţiei digitale prin playerele mp3 şi video marca iPod, magazinul online iTunes şi tocmai a intrat pe piaţa telecomunicaţiilor cu revoluţionarul iPhone.

Integrated Romanian Information Systems (I.R.I.S) SA este o companie privată fondată în anul 1994, şi face parte din grupul internaţional de companii MDS Group începând cu 1998. I.R.I.S este unic distribuitor al produselor Apple Computer, Inc., devenind un furnizor important de hardware, software şi soluţii integrate pentru clienţii din domenii de creaţie (design grafic, publicistică tipărită şi web, audio, video şi multimedia) precum şi pentru profesioniştii în afaceri şi educaţie. Misiunea I.R.I.S este satisfacerea completă a necesităţilor clienţilor nu doar prin furnizarea promptă a celor mai bune produse din categoria lor, dar şi prin servicii premergătoare şi ulterioare vânzării, toate realizate cu un înalt profesionalism.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb