Aproape 1.000 de companii din Turcia, naţionalizate după puciul eşuat

Ziarul BURSA #Internaţional / 10 iulie 2017

Aproape 1.000 de companii din Turcia, naţionalizate după puciul eşuat

Autorităţile turce au confiscat sau au numit un administrator în 965 de companii cu vânzări anuale totale de aproximativ 21,9 miliarde de lire turceşti (6 miliarde dolari) în decurs de un an după puciul eşuat din iulie 2016, a anunţat viceprim-ministrul Nurettin Canikli vineri, relatează Reuters.

Sub starea de urgenţă impusă după lovitura de stat, autorităţile turce au luat sub control companii suspectate de legături cu adepţii lui Fethullah Gulen, clericul musulman stabilit în SUA şi acuzat de Ankara că s-ar afla în spatele loviturii de stat militare eşuate, conform Agerpres.

Cele 965 de companii aflate sub controlul statului, cu sediul în 43 de provincii din întreaga Turcie, au active în valoare totală de aproximativ 41 miliarde de lire (11,3 miliarde dolari) şi 46.357 de angajaţi, a declarat Canikli într-un comunicat.

Autorităţile turce au luat sub control o bancă, societăţi industriale şi firme din domeniul media ca parte a represiunii asupra companiilor acuzate de legături cu Gulen. Acesta a negat implicarea în puci.

În afară de măsurile represive asupra companiilor, autorităţile au arestat peste 50.000 de persoane în aşteptarea proceselor şi au suspendat sau concediat alte 150.000, inclusiv soldaţi, ofiţeri de poliţie, cadre didactice şi funcţionari publici, în legătură cu presupuse legături cu grupuri teroriste.

Campania de represiune i-a alarmat pe aliaţii occidentali ai Turciei şi grupurile pentru apărarea drepturilor omului, care afirmă că preşedintele Tayyip Erdogan se foloseşte de puci ca pretext pentru a reduce la tăcere orice voce disidentă, acuzaţie pe care el o respinge.

Zece persoane, inclusiv directorul Amnesty International în Turcia şi alţi activişti pentru drepturile omului, au fost arestate în această săptămână sub suspiciunea de apartenenţă la organizaţii teroriste, a declarat Amnesty joi, denunţând un "abuz grotesc de putere".

Potrivit guvernului, măsurile de securitate sunt necesare din cauza gravităţii ameninţărilor cu care se confruntă Turcia, care se luptă atât cu militanţii kurzi, cât şi cu cei islamişti. Peste 240 de persoane au fost ucise în tentativa de lovitură de stat de anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb