Aproape 7.000 de angajaţi ai "UniCredit" îşi pierd posturile

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 iulie 2006

"UniCredit" SpA, cea mai mare bancă din Italia, va elimina aproape 6840 de locuri de muncă, aceasta fiind urmarea achiziţiei "HVB Group" Germania. Preluarea HVB a costat 18,2 miliarde de dolari şi a fost cea mai mare tranzacţie peste hotare, de acest gen, realizată în Europa. Conducerea "Uni-Credit" vrea ca, la finele lui 2008, banca să aibă 126.900 de anagajaţi permanenţi, faţă de 133.740 în prezent. Cifrele ţin cont de cele 5000 de noi angajări de pe segmentul investment banking şi cel al creditelor de consum.

Oficialii "UniCredit" plănuiesc să majoreze profitul băncii cu 27% pe an, până în 2008, dat fiind că societatea bancară îşi majorează cifra de afaceri şi îşi reduce cheltuielile după preluarea HVB. În urma cumpărării HVB, "UniCredit" a câştigat 28 de milioane de clienţi în 19 ţări europene.

"UniCredit" a obţinut un profit pe acţiune de 37 de eurocenţi în 2005 şi aşteaptă 56 de eurocenţi/titlu în 2007. Vânzările băncii sunt preconizate să crească cu 8%, până în 2008. Pe lângă disponibilizări şi majorarea vânzărilor către clienţii existenţi, banca urmăreşte să-şi majoreze profiturile prin obţinerea de fonduri din înstrăinarea de active.

Activităţile de creditare ale băncii vor creşte pe viitor datorită redresării cererii de pe pieţe importante din vestul Europei, pe care aceasta operează. Este vorba despre Italia, Germania şi Austria. "UniCredit" aşteaptă o expansiune economică anuală de 1,7% pentru zona euro, în următorii trei ani, de la o medie de 1,4% în ultimii trei ani.

"UniCredit" va cheltui 1,25 miliarde de euro cu restructurarea, comparativ cu 1,35 miliarde de euro - cât erau estimate anul trecut costurile integrării. "Noul plan de afaceri al băncii include un control important al costurilor", declară oficialii "UniCredit". Aceştia anticipează că, în perioada următoare, veniturile din invest-ment-banking vor spori cu 13% pe an, în vreme ce creditele de consum, cardurile de credit şi operaţiunile de adminis-trare a activelor vor determina creşterea cu 11% a vânzărilor în Europa Centrală şi de Est. Pentru divizia retail, conducerea băncii italiene preconizează o creştere anuală de 7%.

Societatea bancară rezultată în urma fuziunii "UniCredit" - HVB a raportat un profit de 1,36 miliarde de euro pentru primul trimestru din 2006, în creştere cu 20% faţă de intervalul similar din 2005.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb