APROAPE ŞASE MILIOANE DE DOLARI PE ZI PENTRU OFENSIVA ÎMPOTRIVA SEPARATIŞTILOR DIN ESTUL ŢĂRII Ucraina introduce un impozit militar pe venit pentru finanţarea forţelor armate

Ziarul BURSA #Internaţional / 1 august 2014

Ucraina introduce un impozit militar pe venit pentru finanţarea forţelor armate

Parlamentul ucrainean a aprobat un proiect privind introducerea temporară a unui impozit militar de 1,5% din venit, pentru finanţarea forţelor armate, în condiţiile în care Ucraina cheltuie aproape şase milioane de dolari pe zi pentru ofensiva împotriva separatiştilor din estul ţării.

Parlamentul de la Kiev a aprobat propunerea Cabinetului de Miniştri de a introduce un impozit pe venit de 1,5%, până la 1 ianuarie 2015, a declarat ieri liderul grupului parlamentar al partidului Batkivscina, Serghei Sobolev, citat de agenţia Interfax Ucraina în pagina electronică.

"Aceasta este o taxă de război, dar aş numi-o o taxă pentru restaurarea păcii în ţară", a declarat Sobolev, precizând că proiectul a fost votat de 306 parlamentari.

Noul impozit prevede colectarea a 1,5 la sută din veniturile persoanelor fizice, inclusiv salarii, bonusuri, plăţi compensatorii, premii de la loterii şi câştiguri de la jocurile de noroc. Ministerul Finanţelor speră ca prin noul impozit să strângă aproximativ 2,9 miliarde de grivne (241 de milioane de dolari), pentru a asigura finanţarea forţelor de apărare.

Pe de altă parte, preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat ieri în Parlament că autorităţile ucrainene cheltuie 70 de milioane de grivne (peste 5,8 milioane de dolari) pe zi pentru operaţiunea specială împotriva separatiştilor din estul ţării, relatează RIA Novosti în pagina online.

"În prezent, Ucraina cheltuie zilnic 70 de milioane de grivne pentru a finanţa operaţiunea antiteroristă", a declarat şeful statului, citat de Mediafax.

Tot ieri, Parlamentul ucrainean a adoptat amendamente la buget care permit deblocarea a 9,1 miliarde de grivne (758 de milioane de dolari) pentru finanţarea suplimentară a forţelor de securitate, precum şi a 1,9 miliarde de grivne (158 de milioane de dolari) pentru refacerea infrastructurii din regiunile Lugansk şi Doneţk.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb