ZIARUL BURSA

01 august 2014
Ediţia din 18.09.2024
"Există riscul opririi funcţionalităţii oraşului".

SORIN OPRESCU: "O gafă a Ministerului Finanţelor, gata să bage Capitala în faliment"

CĂTĂLINA MĂNOIUMacroeconomie / 1 august 2014

Rectificarea bugetară a fost aprobată, ieri, de Guvern, în condiţiile în care, numai cu o zi înainte, Primarul Capitalei Sorin Oprescu a afirmat că "s-a greşit" la bugetul consolidat şi, ca urmare, în cadrul acestei rectificări, vor fi tăiate 500 de milioane de lei din bugetul municipalităţii.

"Un personaj cu responsabilitate, nu portarul de la Ministerul de Finanţe, ne-a anunţat aşa, plin de candoare, că s-a greşit. Unde domnule s-a greşit? La bugetul consolidat. Formidabil, şi? Şi credem că o să vă tăiem. Da, se scad 500 de milioane", a afirmat edilul şef al Bucureştiului, adăugând: "Există în primul rând riscul opririi funcţionalităţii oraşului şi apoi proiectele Primăriei sunt periclitate".

Remus Vulpescu: "Majorarea capitalului cu valoarea terenurilor este o rutină în cazul companiilor de stat"

ASF A RESPINS PROSPECTUL DE MAJORARE A CAPITALULUI SOCIAL AL TRANSELECTRICA Remus Vulpescu: "Majorarea capitalului cu valoarea terenurilor este o rutină în cazul companiilor de stat"

GABRIELA MĂRĂCINEANUPiaţa de Capital / 1 august 2014

Autoritatea de Supraveghere Financiară a respins miercuri prospectul de majorare a capitalului social al transportatorului de energie electrică "Transelectrica" (simbol TEL), spunând că este necesară reluarea procedurilor privind majorarea cu valoarea terenurilor pentru care s-au obţinut certificate de atestare a dreptului de proprietate şi cu acordarea dreptului de preferinţă celorlalţi acţionari ai companiei, cu respectarea prevederilor legale în vigoare şi cu asigurarea unui tratament egal tuturor acţionarilor, în ceea ce priveşte preţul de emisiune al noilor acţiuni emise.

"Rectificarea negativă a veniturilor va crea presiuni pe bugetele viitoare"

CONSILIUL FISCAL: "Rectificarea negativă a veniturilor va crea presiuni pe bugetele viitoare"

ALEXANDRU SÂRBUMacroeconomie / 1 august 2014

Revizuirile negative ale estimărilor pentru veniturile bugetare sunt concentrate la nivelul unor agregate al căror nivel poate să influenţeze proiecţiile acestora din anii următori, în timp ce majorările compensatoare de venituri sunt, într-o măsură semnificativă, temporare, potrivit unei opinii transmise de Consiliul Fiscal (CF), cu privire la rectificarea bugetară.

Iran: "Putem să facem o bombă nucleară în patru ani"

Iran: "Putem să facem o bombă nucleară în patru ani"

P.B.Internaţional / 1 august 2014

Specialiştii iranieni în armament susţin că au nevoie de patru ani pentru a construi o bombă nucleară, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe, Mostafa Zahrani, directorul general al Institutului de Ştiinţe Politice şi Internaţionale din Iran (IPIS), respingând astfel acuzaţiile CIA potrivit cărora Iran poate să construiască o bombă nucleară în două luni.

CEZ nu se gândeşte să iasă din ţara noastră

CEZ nu se gândeşte să iasă din ţara noastră

EMILIA OLESCUCompanii / 1 august 2014

Distribuitorul ceh de energie CEZ, care activează în zona Olteniei, nu ia în considerare un exit din ţara noastră, aşa cum intenţionează să facă alţi jucători din domeniu, a asigurat, ieri, Martin Zmelik, director general şi preşedinte al directoratului CEZ România.

"Rămânem angajaţi în România, situaţia se va îmbunătăţi în 2015"

ANDREAS TREICHL, CEO ERSTE GROUP: "Rămânem angajaţi în România, situaţia se va îmbunătăţi în 2015"

Alina VasiescuBănci-Asigurări / 1 august 2014

"Erste Group Bank" AG din Austria, deţinătorul Băncii Comerciale Române (BCR), rămâne angajat pe piaţa bancară din ţara noastră, potrivit afirmaţiilor făcute ieri de directorul executiv (CEO) al instituţiei financiare, domnul Andreas Treichl, care a precizat: "Am trecut printr-o perioadă foarte dificilă, cu foarte multe probleme pe care alte bănci nu le au în România. Unele dintre acestea au venit din trecut, altele ni le-am creat noi.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Comcereal Bacău vrea să se delisteze

Comcereal Bacău vrea să se delisteze

A.O.Piaţa de Capital / 1 august 2014

Consiliul de administraţie al Comcereal Bacău (simbol CMBC) propune acţionarilor retragerea de la tranzacţionarea valorilor mobiliare de pe Bursa de Valori Bucureşi şi transformarea societăţii într-una de tip închis, conform unui convocator...

Vânt de faliment la Hidromecanica

Ovidiu VRÂNCEANUCompanii / 1 august 2014

După ce timp de două săptămâni Electrica Transilvania Sud nu a mai furnizat energie electrică companiei Hidromecanica Braşov, conducerea producătorului de turbine aflat în insolvenţă a decis să concedieze cei 150 de angajaţi ai societăţii.

MACRO NEWSLETTER 1 august 2014

MACRO NEWSLETTER 1 august 2014

Internaţional / 1 august 2014

Vânzările retail din Germania au crescut peste aşteptări în iunie 2014, cu o rată lunară de 1,3%, după un declin de 0,2% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 0,4%, de la 2,4% în luna anterioară.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo