DREPT LA REPLICĂ Generalul Virgil Ardelean îi răspunde lui Valer Marian

VIRGIL ARDELEAN
Ziarul BURSA #Politică / 1 august 2014

Generalul Virgil Ardelean îi răspunde lui Valer Marian

O declaraţie politică a senatorului independent Valer Marian (fost membru PSD până în mai 2013) despre schimbarea din funcţie a şefului Serviciului Secret al Ministerului Administraţiei şi Internelor a fost publicată în ediţia on-line a ziarului BURSA din această săptămână.

În această declaraţie - "Adevărata faţă a Puiului (Oltean) Vulpii (Ardelean)", senatorul aduce unele acuzaţii la adresa generalului în rezervă Virgil Ardelean. (vezi declaraţia aici - https://www.bursa.ro/de-ce-a-fost-schimbat-din-functie-seful-serviciului-secret-al-mai-adevarata-fata-a-puiului-0ltean...&s=politica&articol=243280.html).

În urma publicării materialului, domnul Virgil Ardelean ne-a transmis un drept la replică pe care îl redăm mai jos.

Îi recomandăm domnului Ardelean să nu confunde libertatea de exprimare (pe care, întrucât ne-o permitem nouă înşine, o asigurăm şi celorlalţi cetăţeni, în organele de presă ale Grupului de presă BURSA, fiind prevăzută ca drept constituţional cetăţenesc) cu "generozitatea" (cum o numeşte) cu care i-am acordat spaţiu de exprimare senatorului Valer Marian.

Publicăm replica domnului Virgil Ardelean, nu din generozitate, ci pentru că este interesantă.

Domnule REDACTOR ŞEF,

În conformitate cu prerogativele legale şi etice, cu relevanţa publică a "Dreptului la Replică", vă rog să acceptaţi publicarea următorului răspuns la articolul cu titlul "De ce a fost schimbat din funcţie şeful Serviciului Secret al M.A.I.", găzduit de cotidianul "BURSA" în ediţia din 30.07.2014.

Sunt Generalul (r.) dr. VIRGIL ARDELEAN, pensionar M.A.I. din 2010 şi demisionar din funcţia de Şef al Serviciului Secret al M.A.I. din 2006 (au trecut de atunci cca. 8 ani), dată de la care nu am niciun contact, direct sau indirect cu persoane care ocupă funcţii în instituţiile fundamentale ale statului, prin urmare nici cu Preşedintele României şi nici nu am vreun interes, deocamdată, să mă implic în mize politice.

M-am retras din zona publică şi m-am dedicat unui business privat, având parteneri de afaceri cu o anumită pondere în economia României. Îmi păstrez valorile şi convingerile, conştient că numai respectând codul onoarei şi legea putem contribui - fiecare dintre noi cu părticica lui - la progresul şi bunăstarea acestei ţări.

Nu mă pronunţ asupra generozităţii cu care cotidianul BURSA a publicat, integral, declaraţia de presă a domnului VALER MARIAN, un individ recunoscut drept autor a numeroase reclamaţii, rareori cu suport în realitate; este o chestiune de opţiune şi politică editorială.

De asemenea, nu doresc să comentez, să apăr sau să culpabilizez o serie de aserţiuni care nu fac referire directă la mine.

Sper ca, în instanţa de judecată, autorul acestei declaraţii de presă să-şi poată demonstra susţinerile. Nu pot fi nepăsător atunci când îmi sunt atribuite fapte despre care nu am ştiinţă, când activitatea mea - fie cea din fruntea Serviciului de Informaţii al Ministerului Afacerilor Interne, fie cea actuală, de om de afaceri - este prezentată într-o lumină nefavorabilă, cu episoade ce ar contraveni legii. La fel cum nu pot fi indiferent atunci când imaginea mea publică are de suferit fără îndreptăţire.

Fac precizarea că NU MĂ BUCURĂ dar NICI NU DEPLÂNG schimbarea din funcţie a domnului chestor principal GELU OLTEAN, nu cunosc şi nici nu este treaba mea să cunosc detalii legate de activitatea sa sau a Serviciului Secret al M.A.I., la opt ani de la demisia mea din fruntea acestui serviciu.

VALER MARIAN a făcut, în schimb, afirmaţii grave: că "dinspre Serviciul de Informaţii al M.A.I. s-ar fi scurs informaţii spre mine şi, de la mine, către doamna Elena Udrea şi către domnul Traian Băsescu, că aş fi manevrat alegerile prezidenţiale, ca ar fi evidentă implicarea / vinovăţia mea în dispariţia lui Omar Hayssam.

Acuzele îmi par a avea iz şi conţinut specifice unui sindrom patologic, manifestat prin dezechilibre de judecată bazate pe analize şi aprecieri imaginative, dincolo de realitate.

Sper că acest domn VALER MARIAN - un senator "independent" ce-şi doreşte să treacă în ochii opiniei publice drept un justiţiar de vocaţie - să aibă forţa şi, mai cu seamă, "prietenii" necesari care să-l ajute să demonstreze în faţa completului de judecată cum aş fi folosit în activităţi private informaţii- secrete de stat, să probeze implicarea mea în manipularea softului alegerilor prezidenţiale din 2012 sau în fuga lui HAYSSAM, aşa cum sugerează (in)direct.

Profit de oportunitatea acestui drept la replică pentru a-i adresa şi un mesaj lui VALER MARIAN: Dumnezeu să vă dea înţelepciune şi cât mai mulţi "prieteni adevăraţi" care să vă "informeze" cu lucruri reale în ceea ce mă priveşte (am mai promovat public această idee) şi anume: asasinarea de către mine a lui MIHAI VITEAZUL, influenţarea câmpului magnetic al TERREI şi, uneori, stimularea în profunzime a manifestării circumvoluţiunilor din creierul uman. Cât despre circumvoluţiuni, între noi fie vorba, n-ar fi rău ca anumiţi specialişti să le analizeze şi pe ale dumneavoastră.

În rest să auzim numai de bine.

Bucureşti, 31.07.2014

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Citind dreptulla replica se poate constata ca Ardelean nu neaga nimic din acuzatiile lui Valer Maria ci puncteaza doar ca nu deplange demisia lui Oltean. Aredelean ori este atat de prost incat nu poate construi o scrisoare logica ori nu are ce spune.

    1. "Vulpea" pe multi va mai popi, ca are balta peste : plina de prosti !

      Sau nu vrea sa spuna. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb