ALERTĂ LA NIVEL GLOBAL Epidemia de Ebola se agravează rapid şi se poate răspândi în alte ţări

V.P.
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 august 2014

Ministerul Sănătăţii a transmis avertizări poliţiei de frontieră

Eric Pianka, cercetător al Universităţii din Texas, a "prevestit" din 2006 pericolul din spatele acestei boli

Epidemia de Ebola din Africa de vest se agravează şi riscă să afecteze şi alte ţări, a avertizat directorul de operaţiuni al organizaţiei Medecins sans frontieres (MSF), Bart Janssens, într-un interviu publicat miercuri de Libre Belgique, citat de Mediafax. Domnia sa a spus: "Această epidemie este fără precedent, absolut în afara controlului, iar situaţia nu face decât să se agraveze, în condiţiile în care se extinde, în special în Liberia şi Sierra Leone, cu focare foarte importante. Suntem extrem de îngrijoraţi de turnura pe care o ia situaţia în special în aceste două ţări. Dacă situaţia nu se ameliorează rapid, există un risc real ca noi ţări să fie afectate\". Bart Janssens a mai declarat că "lipseşte o viziune de ansamblu pentru a înţelege unde se situează principalele probleme" şi a atras atenţia că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi guvernele trebuie să se mobilizeze pentru a controla această epidemie.

Marţi, ministerul român de Externe a anunţat că le recomandă românilor să evite călătoriile în ţările din Africa de Vest afectate de febra virală hemoragică, avertizând că nu există vaccin sau tratament eficient împotriva acestei febre produsă de virusul Ebola.

Potrivit oficialilor din Ministerul Sănătăţii (MS), România nu are linii aeriene directe cu Africa de Vest, astfel că pasagerii din această zonă ajung pe alte aeroporturi, unde călătorii sunt monitorizaţi.

Astfel, cetăţenii UE care călătoresc sau locuiesc în ţările afectate pot elimina riscul îmbolnăvirii în cazul în care evită: contactul direct cu sângele sau fluidele persoanelor infectate sau cadavrelor cu virus Ebola; contactul strâns sau manipularea de animale sălbatice vii sau moarte cum ar fi maimute, antilope, aricii, liliecii sau carnea acestora; contact sexual neprotejat cu o persoană infectată sau cu o persoană convalescentă; contactul cu obiecte, cum ar fi ace, care au fost contaminate cu sânge sau alte fluide biologice\", a mai precizat MS.

Epidemia de Ebola, care durează de la începutul anului, a izbucnit în Guineea, după care s-a extins în Liberia şi apoi în Sierra Leone, trei ţări care, pe 23 iulie, înregistrau în total 1.201 de cazuri, dintre care 672 mortale, potrivit ultimului bilanţ prezentat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat împotriva ei.

Infecţia cu virusul Ebola începe ca o răceală banală, dar continuă cu sângerări interne şi externe, dureri şi iritaţii. Specialiştii ne informează cum se transmite virusul extrem de periculos, ce trebuie făcut în acest caz şi ce persoane se află în cel mai mare pericol.

Temperatura ridicată, dureri de cap şi un gât iritat sunt primele semne că virusul Ebola intră în corp, atacând celulele sistemului imunitar şi lăsând în acelaşi timp impresia că este vorba de o răceală banală. Pe măsură ce boala progresează, ochii victimelor se înroşesc pentru că vase mici de sânge se sparg, provocând sângerare din ochi, urechi, gură şi alte orificii, scrie dailymail.co.uk.

Virusul distruge aceleaşi celule ca şi cele ţintite de HIV, deşi infecţia cu Ebola este mai agresivă, eliminând celulele din sistemul imunitar aflate în formare. Acesta se transmite prin contact cu sângele unui om sau animal infectat, lichidele biologice şi organe. Odată ce febra şi durerea de cap şi de muşchi se instalează, persoana infectată prezintă deja risc de contagiere.

Nu există în prezent un vaccin care să asigure protecţia împotriva virusului Ebola. Iar în absenţa unui plan specific de tratament sau a unui medicament care să interfereze în acţiunea virusului, acesta prezintă un risc extrem.

Eric Pianka, biologist de renume din SUA, spunea în 2006 că prin intermediul Ebola va începe depopularea planetei

Eric Pianka, unul dintre cei mai cunoscuţi cercetători biologi din Statele Unite ale Americii, recunoscut şi la nivel mondial, susţinea, în 2006, mai multe conferinţe în cadrul universităţilor unde profesa, unde atrăgea atenţia asupra pericolului din spatele Ebola.

Domnia sa declara, la data respectivă, că omul nu este o fiinţă privilegiată în Univers şi că "nu suntem cu nimic mai buni decât bacteriile".

Eric Pianka este şi astăzi adeptul teoriei conform căreia numărul tot mai mare al persoanelor de pe Pământ va conduce la ruinarea planetei. În 2006, domnia sa afirma că trebuie acţionat rapid, înainte de a fi prea târziu: "Pământul, aşa cum îl ştim, nu va supravieţui, fără luarea unor măsuri drastice".

Teoria pe care o susţinea, în 2006, Eric Pianka, era argumentată: "SIDA nu este o boală eficientă, pentru că este prea lentă. Ebola, în schimb, este mult mai eficientă. Boala este foarte dură şi letală în numai câteva zile, în loc de câţiva ani, în formele sale grave", argumenta, la data respectivă, biologul american, care atrăgea atenţia asupra faptului că, scăpată de sub control, Ebola "va elimina 90% din populaţia Terrei".

Teoria sa, conform căreia numărul populaţiei de pe Pământ trebuie redus, a fost sprijinită şi de afirmaţiile biologului conform cărora "scăderea resurselor de petrol ne cere să rămânem numai 2 miliarde de oameni pe Pământ, adică mai puţin de o treime".

Întrebat de un reporter cum se poate răspândi această boală în afara continentului african, biologul a conchis: "Ebola nu discriminează. Europa şi America pot fi infectate prin intermediul unui singur pasager de avion".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb