Aprobarea realizării instalaţiei de oxigen medicinal în cadrul unităţii modulare Pipera, pe ordinea de zi a şedinţei CGMB

G.U.
Miscellanea / 27 decembrie 2021

Aprobarea realizării instalaţiei de oxigen medicinal în cadrul unităţii modulare Pipera, pe ordinea de zi a şedinţei CGMB

Un proiect de hotărâre privind aprobarea realizării instalaţiei de oxigen medicinal în cadrul unităţii modulare Pipera - secţie exterioară a Spitalului "Dr. Victor Babeş" Bucureşti figurează pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), convocată astăzi de primarul general, Nicuşor Dan, informează Agerpres.

Potrivit notei de fundamentare, costul estimativ al instalaţiei este de 12,054 milioane lei, inclusiv TVA.

Proiectul este necesar în contextul "iminenţei creşterii numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov cu noua tulpină Omicron, precum şi al capabilităţilor medicale existente, aspecte care impun luarea de măsuri urgente pentru a reduce o eventuală presiune asupra unităţilor sanitare". Propunerea este făcută şi pentru evitarea "unor situaţii critice cu care sistemul medical s-ar putea confrunta în gestionarea următorului val pandemic, prin aplicarea de măsuri proactive care să preîntâmpine dificultăţile provocărilor generate de acesta", conform notei de fundamentare.

Alte proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei CGMB vizează rectificarea bugetului municipiului Bucureşti pe anul 2021, achiziţionarea de către CGMB a unor servicii de consultanţă, asistenţă şi/sau reprezentare juridică, precum şi stabilirea preţurilor medii ale produselor agricole pentru municipiului Bucureşti pentru anul 2022.

Marţi, 21 decembrie, în cadrul şedinţei CGMB, a fost dezbătut un singur proiect, introdus pe ordinea suplimentară, dar respins cu 18 voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi 10 abţineri. Proiectul viza revocarea hotărârii CGMB nr. 171 din 31 mai 2013 privind achiziţionarea de către Consiliul General a unor servicii de consultanţă, asistenţă şi/sau reprezentare juridică. Şedinţa a fost închisă, după ce grupul PNL a părăsit lucrările.

"Având în vedere că pentru acest proiect au existat discuţii între toate grupurile politice din cadrul CGMB şi faptul că suntem o alianţă formată din trei partide care sprijină un primar independent, consensul este crucial. Având în vedere că acesta nu există, cel puţin pentru acest proiect, noi nu putem înainta şi vom părăsi şedinţa", a declarat consilierul municipal PNL Răzvan Socolovici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb