Aproximativ 2,7 milioane de elevi şi preşcolari vor începe luni anul şcolar 2023-2024

S.B.
Miscellanea / 10 septembrie 2023

Aproximativ 2,7 milioane de elevi şi preşcolari vor începe luni anul şcolar 2023-2024

Aproximativ 2.700.000 încep luni cursurile anului şcolar 2023 - 2024, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, informează Agerpres.

Anul şcolar 2023-2024 începe la data de 1 septembrie 2023, se încheie la data de 31 august 2024 şi are o durată de 36 de săptămâni de cursuri.

Prin excepţie, se stabilesc următoarele: pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 7 iunie 2024, iar pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 14 iunie 2024.

Pentru clasele din învăţământul liceal - filiera tehnologică, şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 28 iunie 2024.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Se vor acorda burse pentru 30% din elevii fiecarei clase. Este o mare prostie! Se rusipesc bani fara a fi stimulata performanta. Vor fi elevi la Mihai Viteazu si la Vianu cu medii peste 9 care nu vor primi burse si elevi mediocri la licee slabe care vor primi burse la medii de 7.

    S-a rasturnat caruta cu prosti la Guvern. 

    1. În sistemul Capitalist educația finanțată de stat nu este prioritară deoarece nu aduce profit imediat Burgheziei. La fel și sănătatea finanțată de stat.

      Acesta este motivul real pentru care aceste servicii sunt subfinanțate cronic și deci funcționează prost. Restul, cum ar fi bursele, scoatere sau introducerea unor examene sau vacanțe sunt detalii insignifiante. Acesta este motivul real pentru care în Socialism am avut o educație după care și azi tânjim în timp ce în Capitalism jumătate din populație este semianalfabetă. 

      Proletarii , adică muncitorii din birouri, fabrici, ferme, etc., cei 99%, sunt condamnați să moară înainte de vreme iar copiilor lor le sunt luate toate șansele oferite de o educație performantă. Totul pentru beneficiul exclusiv al burghezilor, cei 1%, magnații, investitorii străini, patronii, dezvoltatorii imobiliari, acea clasă socială parazită ce nu muncește dar are capital și trăiește un stil de viață obscen de luxos din truda proletarilor.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb