Aproximativ 4.000 de poştaşi au protestat paşnic în faţa sediului Guvernului

E.D.
Companii / 11 mai 2014

Aproximativ 4.000 de sindicalişti din cadrul Federaţiei Sindicatelor Libere din Poşta Română (FSLPR) au protestat, în această dimineaţă, în faţa sediului Guvernului, conform informaţiilor Jandarmeriei.

Membri ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) din mai multe zone ale ţării au început să vină în zona de miting în jurul orei 9:00, iar startul discursurilor s-a dat o oră mai târziu. Timp de două ore, liderii de sindicat şi-au susţinut punctele de vedere în faţa celor câteva mii de oameni şi au cerut demisia atât a directorului general al Poştei Române, Ion Smeeianu, cât şi a directorului executiv, Rosita Alexe.

"Vreau să lămurim un lucru, să nu existe dubii. Mulţumim Guvernului României, dar nu uităm că tot Guvernul României ne-a adus o pacoste pe cap, pe Ion Smeeianu. Trebuie să recunoaştem că Guvernul a făcut şi lucruri bune pentru Poştă: nu a mai numit directori politici la judeţe. 22.380 de salariaţi lucrează în Poşta Română, la ora actuală, fără de care instituţia Poştei nu există. Când a venit paraşutatul la Poşta Română, în mai 2012, existau 33.000 de salariaţi, deci a ras câteva mii de angajaţi. La ora actuală, 23.000 de salariaţi trăiesc cu venituri lunare între 500 şi 1.200 de lei, cu tot cu sporuri şi tichete de masă", a declarat, în deschiderea mitingului, Matei Brătianu, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România.

Protestul din faţa sediului Guvernului din Piaţa Victoriei, s-a încheiat după două ore, fără incidente. La protest au fost prezenţi, de asemenea, reprezentanţi ai sindicatului din ţară, precum Suceava, Neamţ, Ialomiţa, Bucureşti.

Protestatarii solicită, în principal, demiterea directorului general al Companiei Naţionale Poşta Română, Ion Smeeianu, şi a directorului executiv, Rosita Alexe, dar şi acordarea unei creşteri salariale egale cu echivalentul inflaţiei, în sumă fixă, tuturor salariaţilor, începând cu data de 1 iunie.

Conform calendarului de proteste anunţat, marţi, 6 mai, de către Matei Brătianu, preşedintele SLPR, în data de 13 mai va fi declanşată greva japoneză în toată ţara, iar joi, 15 mai, vor avea loc pichete la sediile oficiilor judeţene de poştă din toată ţara şi la sediul CNPR, începând cu ora 10:00.

O măsură extremă de protest a fost anunţată pentru data de 19 mai, când liderii de sindicat, alături de reprezentaţi din structurile de conducere, vor intra în greva foamei, în cazul în care autorităţile competente ale statului vor ignora solicitările sindicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb