AQUILA: Investiţie de 6 milioane euro pentru înlocuirea treptată a flotei cu vehicule cu emisii scăzute

T.B.
Piaţa de Capital / 28 noiembrie 2023

AQUILA: Investiţie de 6 milioane euro pentru înlocuirea treptată a flotei cu vehicule cu emisii scăzute

AQUILA (simbol bursier AQ) a investit peste 6 milioane de euro pentru reînnoirea flotei de vehicule care deserveşte activitatea de distribuţie a companiei, se arată într-un comunicat al AQUILA, remis redacţiei. Investiţia, aliniată cu strategia de sustenabilitate lansată în anul 2022, a constat în contractarea şi achiziţionarea tuturor celor 196 de vehicule planificate pentru anul acesta, inclusiv 25 de camioane cap tractor, marca DAF, cu motor Euro 6, informează sursa menţionată.

Pentru a creste eficienţa operaţiunilor logistice, AQUILA a investit şi în utilaje de înfoliere semi-automată, unelte de bandare automată a paleţilor şi dispenser automat de bandă de hârtie pentru sigilarea cutiilor, în conformitate cu planul de investiţii comunicat anterior, transmite compania.

Pentru anul în curs, AQUILA a bugetat investiţii de 12,7 milioane de euro, din care 7,6 milioane de euro pentru cumpărarea de mijloace de transport, conform sursei citate.

În cadrul evenimentului Ziua Investitorului AQUILA din 27 noiembrie, organizat pentru a doua oară de la listare, peste 50 de părţi interesate au avut oportunitatea de a vedea o parte din investiţiile realizate la facilităţile companiei din Dragomireşti - Vale şi de a afla detalii despre realizările şi planurile companiei, informează sursa indicată.

Conform sursei menţionate, Răzvan Bagherea, Director Organizare şi Resurse Umane, AQUILA afirmă: "Investiţiile realizate sunt în linie cu strategia de sustenabilitate a companiei. Prin modernizarea flotei auto şi investiţiile în echipamente pentru depozite ne-am propus reducerea amprentei de carbon şi a deşeurilor generate în cadrul operaţiunilor curente. Vom continua să implementăm măsuri în vederea atingerii ţintelor de decarbonare stabilite pentru 2026: reducerea cu 20% a amprentei de carbon la nivelul flotei de vehicule şi cu 3% a depozitelor. Aceste măsuri includ înlocuirea treptată a flotei, cu vehicule cu emisii scăzute, creşterea eficienţei energetice, respectarea standardelor de mediu şi sustenabilitate în activitatea companiei. Toate vehiculele achiziţionate au normă de poluare Euro 6, fiind dotate majoritar cu motorizări pe propulsie de benzină, GPL şi hybrid."

Echipamentele pentru depozite achiziţionate contribuie la sporirea productivităţii, diminuarea costurilor operaţionale şi implicit la reducerea deşeurilor generate din activitatea de înfoliere şi sigilare, arată datele comunicatului.

În prezent, AQUILA deţine peste 1.600 de vehicule, cu o flotă de transport de mărfuri pregătită pentru bunuri din toate categoriile de temperatură (ambiental, refrigerat, congelat), informează compania.

În 2022, compania a înregistrat o reducere notabilă a amprentei de carbon şi a deşeurilor, afirmă sursa indicată. Potrivit raportului de sustenabilitate, amprenta totală de carbon a companiei a înregistrat o scădere de 6,5%, însumând 36.837 tone CO2 echivalente (tCO2e), conform metodei de calcul pe bază de locaţie, menţionează compania. De asemenea, intensitatea emisiilor (calculată pe baza locaţiei) raportată la cifra de afaceri s-a îmbunătăţit cu 18,4%, iar cea calculată la numărul de km parcurşi cu 4,6%, potrivit sursei citate. La nivelul companiei consumul de energie a scăzut cu 3,1%, iar eficienţa energetică raportată la cifra de afaceri s-a îmbunătăţit cu 15,4%. În privinţa gestionării deşeurilor, compania a redus cantitatea generată cu 19%, prin metode mai eficiente de ambalare şi gestionare, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. vor reusi incet incet sa-si creasca marjele cu genul acesta de investitii. In rest, numai de bine!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb