Arctic a numit un nou Director General

A.C.
Companii / 22 octombrie 2014

Compania de electrocasnice Arctic l-a numit pe Hasan Ali Yardimci în funcţia de Director General, începând cu această lună, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Yardimci a preluat conducerea de la Monica Iavorschi, care a fost promovată în cadrul grupului de care aparţine compania, Grupul Arçelik, în funcţia de International Marketing Director.

Noul Director General al Arctic s-a alăturat Grupului Arçelik în anul 2009 ca Director de Planificare Strategică şi Dezvoltare în Afaceri, potrivit sursei citate.

Înainte de Grupul Arçelik, Hasan Ali Yardimci a lucrat în domeniile de consultanţă strategică, retail şi bunuri de larg consum în cadrul unor companii precum McKinsey & Co şi Sears Holdings.

"În timpul mandatului său, Monica Iavorschi a reuşit să transforme Arctic într-una dintre cele mai competitive companii din România, cu o cotă de piaţă de 35%, şi într-unul dintre cei mai importanţi exportatori români. În noua sa poziţie, ea va fi responsabilă de strategia globală de marketing şi operaţiuni din cadrul Grupului Arçelik", se mai arată în comunicat.

Arctic are peste 2.500 angajaţi şi o cifră de afaceri, în 2013, de 284 milioane euro.

Pe piaţa locală, Arctic şi-a consolidat poziţia de lider şi în 2014, cu o cotă de piaţă de 35%, ca urmare a evoluţiei mărcilor Arctic şi Beko.

În prezent, exporturile reprezintă peste 75% din vânzările totale, iar frigiderele produse la Găeşti sunt exportate în pieţe precum Turcia, Polonia, Spania, Franţa, Germania şi Africa de Sud.

Anul trecut, Arctic şi-a deschis o nouă linie de producţie la Găeşti prin care şi-a extins capacitatea de producţie cu 25%.

Înfiinţat în 1995, Grupul Arçelik, parte a Koç Holding, activează în domeniul producţiei şi comercializării de produse electronice şi electrocasnice.

În prezent, Grupul Arçelik are aproximativ 25.000 de angajaţi la nivel global şi 14 unităţi de producţie în Turcia, România, Rusia, China şi Africa de Sud. Compania furnizează produse şi servicii în peste 130 de ţări, având birouri de vânzări şi marketing în 25 ţări şi deţine 10 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, Elektrabregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy şi Altus).

În 2013, Grupul Arçelik a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 4,4 miliarde de euro. Vânzările internaţionale reprezintă aproximativ 60% din cifra de afaceri a companiei. În prima jumătate a anului, compania a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 2 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb