Arctic depăşeşte pragul de 40 milioane de frigidere produse în fabrica din Găeşti

Comunicate de presă / 14 decembrie 2021

Arctic depăşeşte pragul de 40 milioane de frigidere produse în fabrica din Găeşti

Compania Arctic, liderul pieţei de electrocasnice din România şi unul dintre principalii contribuabili la economia locală, marchează producţia a 40.000.000 de frigidere în fabrica de la Găeşti, judeţul Dâmboviţa. În urma investiţiilor Arçelik, cumulând peste 154 milioane de euro, fabrica de frigidere din Găeşti este în momentul de faţă cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, având o capacitate de producţie de 2,9 milioane de unităţi pe an şi aproape 5000 de angajaţi, conform unui comunicat remis redacţiei.

În unitatea din Găeşti sunt fabricate 75 de produse principale şi 700 de produse derivate, destinate atât pieţei locale, cât şi consumatorilor din 80 de ţări - 37 din Europa şi 43 de pe alte continente. Gradul ridicat de fiabilitate şi calitatea au făcut ca frigiderele Arctic produse în România să fie foarte apreciate în ţări precum Turcia, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Germania, Franţa sau Polonia. Astfel, numărul de unităţi exportate a crescut în mod constant, ajungând la 84% din producţia anuală.

Pentru a face faţă cererii tot mai mari şi pentru a răspunde aşteptărilor în continuă schimbare ale clienţilor, Arctic investeşte permanent în noi tehnologii. În 2021 compania a alocat 10 milioane de euro pentru modernizarea fabricii de la Găeşti, investiţiile vizând creşterea eficienţei prin digitalizare, în special sporirea gradului de automatizare şi îmbunătăţirea controlului calităţii. Totodată, Arctic se concentrează şi pe sustenabilitate, implementând soluţii pentru a reduce generarea de deşeuri, a minimiza pierderile, a creşte reciclarea şi a susţine economia circulară.

"Suntem extrem de mândri de această nouă realizare a întregii echipe Arctic Găeşti. Pentru noi, 40 de milioane de frigidere produse în România reprezintă mai mult decât un simplu număr. Înseamnă calitate românească apreciată la nivel internaţional, susţinerea economiei naţionale şi crearea de noi locuri de muncă. Totodată, aprecierea de care se bucură brandul Arctic în rândul românilor ne onorează. Vom continua să investim în România, cu scopul de a o transforma într-un hub de producţie regional. Ne angajăm să ducem mai departe aceste rezultate, integrând în acelaşi timp viziunea şi misiunea noastră în domeniul sustenabilităţii. Scopul nostru este să redefinim procesele de producţie în conformitate cu principiile circularităţii, folosind resursele naturale în mod cât mai responsabil", a declarat Murat Buyukerk, Chief Executive Officer Arctic.

Performanţele înregistrate de fabrica din Găeşti au determinat extinderea operaţiunilor grupului Arçelik în România. Acest lucru s-a materializat prin construcţia de la zero a unei noi fabrici de electrocasnice în Ulmi, judeţul Dâmboviţa. Inaugurată la finele anului 2019, în urma unei investiţii totale de 153 de milioane de euro, fabrica de maşini de spălat Arctic de la Ulmi integrează cele mai recente tehnologii, fiind prima fabrică Industry 4.0 din România şi una dintre puţinele de acest tip din Europa. Odată cu deschiderea celei de-a doua linii de producţie, fabrica va atinge o capacitate de 2,2 milioane de maşini de spălat pe an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb