Arctic Stream intră pe locul 460 în topul Financial Times "1.000 de companii cu cea mai rapidă creştere din Europa"

A.F.
Companii / 1 aprilie 2024

Arctic Stream intră pe locul 460 în topul Financial Times "1.000 de companii cu cea mai rapidă creştere din Europa"

Arctic Stream, integrator de infrastructură şi securitate IT şi emitent listat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) sub simbolul AST, a intrat direct pe locul 460 în clasamentul "FT 1.000 de companii cu cea mai rapidă creşterea din Europa". Topul, realizat de publicaţia de business globală, Financial Times (FT), alături de platforma online de procesare şi vizualizare a datelor, Statista, a ajuns la cea de-a opta ediţie, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, plasarea Arctic Stream între primele 500 de companii din clasament s-a datorat unei rate de creştere absolute de 354,5% a veniturilor, respectiv a atingerii unei rate de creştere anuale compuse (CAGR) de 65,6%, în numai trei ani. Între 2019 şi 2022, cifra de afaceri a integratorului de soluţii IT din România a urcat de la 3,76 milioane de euro până la 16,49 milioane de euro.

Pentru includerea în ediţia din 2024, a fost necesar ca fiecare dintre cele 1.000 de companii să fi avut o CAGR minimă de 36,9% în perioada amintită. Or, în cazul Arctic Stream, această condiţie minimă a fost depăşită de aproape două ori.

Metodologia utilizată de FT şi Statista a avut în vedere date financiare certificate şi patru criterii principale pentru includerea în clasament: (1) Venituri minime de 100.000 euro în 2019; (2) Venituri de cel puţin 1,5 milioane de euro generate în 2022; (3) Compania să fie una independentă (nu o filială sau sucursală); şi (4) Creşterea să fi fost organică, stimulată intern, nu prin achiziţii şi fuziuni.

"Sunt onorat de includerea în acest prestigios top al Financial Times şi Statista, alături de alte companii europene care au înregistrat o creştere substanţială a veniturilor între 2019 şi 2022, o perioadă marcată de multe dificultăţi economice. Am obţinut, astfel, încă o atestare a performanţelor noastre, dintr-o sursă independentă, şi mă bucur să împărtăşim această veste tuturor acţionarilor şi altor părţi interesate. Este o nouă ocazie de a le mulţumi colegilor din echipa Arctic Stream, alături de care sunt convins că vom obţine rezultate excelente în continuare, câtă vreme valorificăm tot ce am acumulat împreună şi ne menţinem dedicarea, potrivit sloganului nostru: Going the Extra Mile. Sunt şi alte companii bune în România, care au crescut frumos în ultimii ani şi pe care le încurajez să se înscrie în ediţiile viitoare ale acestui clasament", a declarat Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi Director General al Arctic Stream.

În afara Arctic Stream, actuala ediţie a "FT 1.000 de companii cu cea mai rapidă creşterea din Europa" mai include trei companii din România: AscentCore Technology (locul 185), RebelDot (locul 382), Mindit.io (locul 832), toate din domeniul IT. Polonia are 43 de firme în top, Ungaria - 12, iar Cehia - 11.

Tot din Cehia, fiind şi listată la Bursa din Praga, este compania situată pe primul loc: Raylyst Solar, un distribuitor de panouri solare şi alte produse fotovoltaice, care a înregistrat o CAGR de 824,4% între 2019 şi 2022.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Da, cresteri substantiale ale veniturilor si ale profitului. Cresteri care vor continua si in 2024, in baza unor contracte acord - cadru deja castigate, cresteri asteptate si de catre cei de la AST prin BVC -ul anuntat in convocator. Chiar si pentru 2025 sunt asteptari optimiste datorita programului PNRR. Dar de ce nu se mai cumpara AST la pretul de 30/31 de lei/actiune ?? ( astazi s-au tranzactionat 71 de actiuni pana la 15:30 ). In 28.03.2024 s-au tranzactionat doar 57, toata ziua! Chiar si cu un dividend in crestere fata de cel de anul trecut. Ce nu place la actionari > o fi o problema in convocator ? Care sa fie oare ?

    1. Se vede pe grafic de ce nu mai creste,a fost o crestere mare abrupta care trebuia urmata de o retragere

      practic nu avusese o consolidare ca lumea in canalul 30-32.Apoi la o consolidare se face o restrangere a lichiditatii,pana-si afla'directia'La fiecare actiune din piata e asa,pe rand,la un anumit moment.Lichiditatea data de un convocator,de rezultate,de orice in cel mai bun caz creste doar cateva zile,dupa aia actiunile tot in tiparul lor reintra. 

      La AST daca se vinde in 28-30 va creste din nou lichiditatea.Altfel,foarte probabil va balti la nivelul asta,cu tranzactii putine.In plus BVB si mai ales AERO nu au forta sa sustina lichiditate buna decat la cateva companii odata.Apoi alea adorm si vine randul altora unde se misca pretul si odata cu el si lichiditatea.

      Pretul si lichiditatea de acum sunt rezultatul cresterii bruste pe volum pana in 35-36.Cine cunoastea piata de la noi stia ce va urma si cum sa actioneze,daca urmareste trendul pe termen scurt.Cei mai multi nu-s interesati de tipul asta de trend. 

      toate rasdacele din top tranzactii scad zdravan de ceva vreme asa ca zi mersi ca asta a ta isi tine pretul

      Foarte bun comentariul tau si foarte bine argumentat > sunt de acord cu opinia ta ca AST consolideaza acum, la 30/31, si ca lichiditatea ar creste daca pretul ar scadea spre 28. Eu, de fapt, ma gandeam/doream la un altfel de SOP la AST > o majorare de capital de 6%, iar actionarul principal sa doneze partea care i-ar fi revenit trezoreriei firmei ( aprox. 3,6 % ). In acest scenariu, s-ar fi acoperit necesarul de actiuni destinate SOP-ului pe urmatorii ani, micii actionari nu ar fi diluati + ar fi obtinut o medie mai buna a pretului detinerii AST , + ar fi fost si mai motivati sa mentina AST in portofoliu, chiar sa-si creasca investitia. Cel de la CC a facut in acest mod – a donat vreo 7% . E scenariul cel mai de dorit > acum o majorare care ar fi limpezit lucrurile pe urmatorii trei ani, sau cate o majorare mai mica, an de an, cu diluarea doar a actionarului/actionarilor principali , cum procedeaza deja cei de la BENTO, AG, SAFE pentru programele lor SOP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb