Arctic Stream organizează cursuri pentru configurarea şi securizarea reţelelor de date

T.B.
Companii / 10 iulie 2023

Arctic Stream organizează cursuri pentru configurarea şi securizarea reţelelor de date

Arctic Stream, integrator de infrastructură şi securitate IT şi emitent listat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul AST, organizează, în 2023, cursuri pentru configurarea şi securizarea reţelelor de date. Cursurile se adresează atât celor aflaţi la un nivel introductiv, pentru înţelegerea unor noţiuni de bază în securitatea cibernetică, cât şi specialiştilor cu experienţă, care doresc o pregătire intensivă pentru obţinerea unor certificări Cisco Systems.

De-a lungul anului 2022, echipa Arctic Stream a desfăşurat webinarii dedicate securizării şi segmentării reţelelor industriale, în urma cărora peste trei sferturi dintre participanţi - de la companii din industrii precum cea alimentară, utilităţi (electricitate şi gaze), echipamente electronice şi producţie industrială - au declarat că au nevoie de traininguri dedicate soluţiilor de configurare şi securizare a reţelelor de date.

Astfel, unul dintre cursuri, "Designul şi bunele practici în abordarea şi implementarea soluţiilor de securitate cibernetică", parcurge elementele fundamentale ale securităţii cibernetice, explicând concepte precum Centrul de Operaţiuni de Securitate (SOC), Lanţul de Atac Cibernetic, Zero Trust şi multe altele, obiectivul fiind familiarizarea cursanţilor cu cele mai bune practici de design în securitate şi tehnici de investigaţie într-un training hands-on, cu informaţii valabile indiferent de furnizorii de soluţii (de tip "vendor agnostic").

Pentru administratorii de reţea şi specialiştii în securitate cibernetică este disponibil cursul "Cisco Firepower - instalarea, configurarea şi optimizarea platformei". Acest curs include metodologia, practica de instalare, configurare şi troubleshooting al platformei Cisco Firepower, folosind Cisco Firepower Management Center.

Un nou curs, dedicat arhitecturii de securizare şi segmentare a reţelelor industriale, este în pregătire pentru a doua jumătate a anului 2023.

"Gradul de conştientizare faţă de riscurile aduse de atacurile cibernetice a crescut, în ultimii ani, iar Arctic Stream vine în întâmpinarea acestui interes ridicat printr-o serie de cursuri care îmbină, deopotrivă, partea teoretică şi experienţa practică directă, simulând situaţii reale pe care cursanţii le vor întâlni în activitatea lor zilnică. Pornind de la cursuri care se adresează celor care au un nivel elementar de cunoaştere a reţelelor informatice, avem şi unele pentru specialişti aflaţi la un nivel avansat, care doresc să îşi completeze pregătirea şi chiar să obţină o certificare Cisco", a declarat Ioana Manea, Chief Innovation Officer, Arctic Stream.

Un curs de pregătire pentru obţinerea certificării Cisco Certified Network Associate (CCNA R&S) este "CCNA Bootcamp", organizate pentru un număr minim de 7 cursanţi. După 5 zile de pregătire intensivă, cursanţii pot obţine una dintre cele mai căutate certificări în IT pe plan global, cu recunoaştere internaţională şi aplicabilitate imediată pe piaţa muncii.

"Pregătirea unor angajaţi în configurarea şi securizarea reţelelor de date devine o nevoie stringentă pentru toate companiile, din orice domeniu de activitate, dar mai ales pentru cele care operează infrastructuri critice. Odată ce business-ul şi vizibilitatea Arctic Stream au sporit, pe piaţa integratorilor de soluţii IT, considerăm că putem împărtăşi din experienţa acumulată şi celor interesaţi să înveţe despre configurarea şi operarea platformelor Cisco. Indiferent cât de mult şi de rapid se diversifică vectorii de atac, nici soluţiile şi tehnologiile de securitate nu stau pe loc, iar o bună cunoaştere a acestora va permite unei companii să răspundă adecvat la provocările de securitate cibernetică", a adăugat Daniel Teodorescu, Chief Technology Officer, Arctic Stream.

În activitatea sa, echipa Arctic Stream a constatat o lipsă acută de specialişti IT, în ansamblul pieţei de profil. Compania îşi propune să aducă o soluţie de remediere a acestui deficit de personal, contribuind la calificarea şi specializarea unor profesionişti în reţelistică şi cybersecurity.

Cursurile Arctic Stream au o durată de 3-5 zile şi se desfăşoară, periodic, de-a lungul anului 2023, sau la cerere. Fiecare curs include pe lângă partea teoretică, o testare practică a cunoştinţelor, cât mai aplicat ("hands-on") şi aspecte legate de rezolvarea unor probleme frecvente ("troubleshooting"). În afara cursurilor de cybersecurity, portofoliul de cursuri oferite include şi alte tehnologii - wireless, datacenter, Software Defined WAN.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb