ARE VENITURI SUB AŞTEPTĂRI "Ericsson" continuă să-şi diminueze costurile

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 iulie 2016

Producătorul suedez de echipamente pentru telecomunicaţii mobile "Ericsson", cel mai mare din lume, va continua să-şi diminueze costurile ca să se adapteze la o piaţă mai slabă, în condiţiile în care, în trimestrul al doilea din 2016, a înregistrat un profit operaţional şi vânzări sub aşteptările pieţei. Mai mult, conducerea companiei avertizează că, în prezent, condiţiile s-au înrăutăţit.

Potrivit anunţului făcut ieri de companie, vânzările de bază ale acesteia au scăzut cu 7% în perioada aprilie-iunie din anul curent, acesta fiind al şaptelea trimestru consecutiv în care livrările "Ericsson" s-au redus. În 2015, vânzările grupului au scăzut cu 5%, după un declin de 2% în 2014.

"Ericsson" a informat: "Tendinţa actuală a vânzărilor şi mixul de business sunt aşteptate să se resimtă şi în semestrul al doilea. Trendurile negative din industria noastră, care au afectat cererea mai ales în primul trimestru, acum s-au înrăutăţit".

Profitul operaţional al companiei a ajuns la 2,8 miliarde de coroane suedeze (327 milioane de dolari) în trimestrul al doilea din 2016, de la 3,6 miliarde de coroane în acelaşi interval din 2015. Analiştii estimau 3 miliarde de coroane.

Acum, "Ericsson" plănuieşte să-şi reducă cheltuielile operaţionale cu dublul ţintei stabilite anterior, respectiv să ajungă la o rată anuală a acestor costuri de 53 miliarde coroane în semestrul al doilea din 2017, de la 63 miliarde de coroane în 2014.

Vânzările "Ericsson" au scăzut cu 11% în intervalul menţionat, ajungând la 54,1 miliarde de coroane. Analiştii estimau 55,2 miliarde. Declinul a fost cauzat de faptul că societăţile de telefonie mobilă din Europa, Rusia şi Brazilia şi-au redus investiţiile în echipamente wireless.

Tăierea costurilor "Ericsson" include şi disponibilizări. În trimestrul al doilea, circa 4.000 de salariaţi au părăsit compania în cadrul programului de reducere a cheltuielilor

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb