Arena Naţională, teren de joacă pentru anchete şi răfuieli politice

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 2 februarie 2016

Arena Naţională, teren de joacă pentru anchete şi răfuieli politice

Arena Naţională s-a transformat din cel mai mare stadion pe care se putea juca fotbal în ţara noastră într-un imens teren de joacă pentru anchete jurnalistice, investigaţii ale procurorilor şi răfuieli politice. După ce stadionul a fost închis de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, care nu îi acordă avizul de funcţionare, Direcţia Naţională Anticorupţie s-a sezizat din oficiu şi face cercetări cu privire la fapte de abuz în serviciu, în legătură cu modul în care s-au făcut plăţile pentru construirea Arenei Naţionale. Procurorii au stabilit că deşi proiectul iniţial prevedea un acoperiş fix din tablă, pentru care exista aviz ISU, ulterior proiectul a fost modificat şi de aici a apărut o întreagă serie de probleme şi cheltuieli suplimentare.

Acuzat din toate părţile, fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, a făcut ieri primele declaraţii pe această temă: "Este o poveste chestia asta cu acoperişul. Acoperişul e făcut după normele europene, este făcut de firma pe care am găsit-o acolo lucrând şi recunosc au lucrat foarte bine. Nu au existat niciun fel de discuţii, toate aprobările au fost luate. Toate prerogativele au fost puse în funcţiune, când UEFA a venit şi a cercetat, îndrăznesc să spun aproape loc cu loc, scările, evacuarea, am făcut exerciţii. Că nu corespund standardele europene cu standardele noastre din România privind acoperişul, e posibil. În urma nenorocirii de la Colectiv, acum suflăm şi în iaurt. Poate e mai bine aşa".

Arena Naţională este închisă de trei luni, iar Primăria Capitalei cheltuieşte enorm pentru întreţinerea ei, anual şapte milioane de lei sunt alocaţi de la buget pentru acest lucru. Actualul primar general interimar, Răzvan Sava, susţine că este în continuare în căutarea unei soluţii pentru redeschiderea arenei: " De două săptămâni încerc să găsim o soluţie pentru a redeschide Arena Naţională fotbalului şi evenimentelor culturale. În fiecare zi constat că ne îndepărtăm de obiectiv, adică de identificarea unei soluţii pentru redeschiderea Arenei Naţionale şi descopăr nereguli, tot felul de documente care se bat cap în cap. Am spus public faptul că la început, stadionul nu era prevăzut cu un acoperiş pe toata suprafaţa sa. Din această cauză am ajuns şi în blocajul privind autorizarea de către ISU, eliberarea autorizaţiei de securitate la incendiu. Am găsit în dosarele primăriei Capitalei două autorizaţii emise de Primăria sector 2, cu acelaşi număr şi aceeaşi dată, dar cu conţinut diferit. Primăria Capitalei va continua demersurile pentru autorizarea stadionului. Noi nu putem emite autoriza

ţia de securitate la incendiu. Am luat legătura şi cu IGSU şi Ministerul Dezvoltării pentru a vedea cum se poate rezolva această situaţie. Agrementarea membranei din care este realizat acoperişul se face prin normativ - dacă este cazul - de către MDRAP. Acest lucru nu este de competenţa PMB. Într-adevăr, dacă stadionul se construia cu respectarea tuturor legilor în vigoare, azi nu ajungeam în această situaţie. Bucureştenii pot vedea acum ce a însemnat fosta administraţie Oprescu. Gunoiul a fost ascuns sub preş ani de zile, cetăţenii au fost păcăliţi şi foarte mulţi bani au fost cheltuiţi iresponsabil".

Pe 22 ianuarie, Federaţia Română de Fotbal a trimis o adresă oficială către Primăria Municipiului Bucureşti, prin care şi-a oferit disponibilitatea de a acoperi integral costurile necesare expertizării mostrelor de material din care a fost realizată copertina ce compune acoperişul Arenei Naţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb