ZIARUL BURSA

02 februarie 2016
Ediţia din 18.10.2024
Procurorul General Tiberiu Niţu a demisionat

Procurorul General Tiberiu Niţu a demisionat

S.A.Miscellanea / 2 februarie 2016

Niţu: "Nu am solicitat şi nu am beneficiat de coloană oficială" 

Actualizare 21:32 Băsescu, despre gestul lui Niţu: "După mine, a fost un moment de slăbiciune că şi-a dat demisia"

Traian Băsescu a declarat astăzi că Tiberiu Niţu a demisionat din funcţie într-un moment de slăbiciune, după ce, pe acelaşi subiect, fostul şef al statului a opinat că gestul renunţării la funcţia de procuror general s-a produs ca urmare a unei presiuni publice inutile în legătură cu acuzaţiile privind utilizarea coloanei oficiale de către acesta, potrivit Agerpres.

Actualizare 19:40 Ministrul Justiţiei: "Demisia lui Niţu - gest de diminuare a prejudiciilor de imagine"

Actualizare 19:12 Conducerea Parchetului General, preluată interimar de Bogdan Licu

Actualizare 18:06 Preşedintele Iohannis a acceptat demisia Procurorului General

-----------

Procurorul General al României, Tiberiu Niţu, şi-a dat astăzi demisia din funcţie, ca un "gest de responsabilitate şi onoare", potrivit unei declaraţii oficiale a acestuia.

În declaraţia trimisă de Parchetul General, Niţu precizează că este un "gest de responsabilitate şi onoare'' în contextul în care numele său este asociat cu "în mod artificial cu o situaţie de natură să aibă consecinţe asupra imaginii instituţiei".

Reexaminarea Legii privind darea în plată a fost amânată

Reexaminarea Legii privind darea în plată a fost amânată

Andrei StanBănci-Asigurări / 2 februarie 2016

Actualizare : Patronatele bancare îi răspund deputatului Daniel Zamfir:"Nici reprezentanţii CPBR şi nici cei ai Asociaţiei Române a Băncilor nu au fost invitaţi să participe la lucrările comisiilor Senatului"

Ca urmare a declaraţiilor făcute de Daniel Zamfir potrivit cărora "Legea dării în plată a fost amânată pe motiv că băncile nu şi-au formulat un punct de vedere", reprezentantul Consiliului Patronatelor Bancare din România (CPBR), Bogdan Preda, a făcut următoarele precizări: "Nici reprezentanţii CPBR şi nici cei ai Asociaţiei Române a Băncilor nu au fost invitaţi să participe la lucrările comisiilor Senatului care ar fi trebuit să aibă loc astăzi, 2 februarie a.c.. în care înţelegem că urmau să fie discutate amendamentele propuse de iniţiator în urmă retrimiterii proiectului de lege înapoi la Parlament, pentru reexaminare, de către Preşedintele Klaus Iohannis."

Actualizare 17:12 Deputatul Daniel Zamfir: "Există o formă clară de presiune a băncilor"

Statul şi Petrom ignoră Curtea de Conturi de şapte ani, iar aceasta îi păsuieşte

MAJORAREA DE CAPITAL CU TERENURILE APORTATE DE STAT Statul şi Petrom ignoră Curtea de Conturi de şapte ani, iar aceasta îi păsuieşte

A.A.Piaţa de Capital / 2 februarie 2016

Curtea de Conturi a constatat, la controlul din 2014, că statul nu a îndeplinit, nici până acum, măsurile dispuse încă din 2009, cu privire la majorarea capitalului social al "OMV Petrom" cu valoarea terenurilor pe care societatea a obţinut atestat de proprietate.

Petrom a primit un ultimatum de la autorităţile române, în 2014, pentru majorarea de capital, iar conducerea companiei s-a angajat să facă diligenţele necesare, dar majorarea a rămas în aer.

Bancpost, proces pierdut cu un împrumutat în CHF

Bancpost, proces pierdut cu un împrumutat în CHF

Andrei StanBănci-Asigurări / 2 februarie 2016

Bancpost a pierdut ieri un proces cu un client împrumutat în franci elveţieni, banca fiind obligată de către Tribunalul Gorj să îngheţe cursul de schimb valutar CHF-leu şi să restituie reclamantului sumele plătite în plus către acesta, potrivit portalului instanţelor de judecată din România.

Autorităţile din turism şi asociaţiile profesionale promovează România în Rusia în acelaşi timp, dar separat

Autorităţile din turism şi asociaţiile profesionale promovează România în Rusia în acelaşi timp, dar separat

DAN NEDELCU, ConstanţaCompanii / 2 februarie 2016

Actualizare 14:41 Membrii FPTR nu pot susţine tarifele avansate prin aşa numitul program "Litoralul pentru ruşi"

Membrii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) nu pot susţine tarifele avansate prin aşa numitul program "Litoralul pentru ruşi" şi cer preşedintelui Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România, Corina Martin, să nominalizeze unităţile de cazare care au acceptat să intre în acest program, informează, marţi, FPTR într-un comunicat de presă.

"China va fi în centrul viitorului plan strategic al Renault"

CARLOS GHOSN: "China va fi în centrul viitorului plan strategic al Renault"

(A.G.)Internaţional / 2 februarie 2016

Renault intenţionează să pună China în centrul planului său strategic pentru perioada 2017-2022, a afirmat ieri directorul general al alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, la inaugurarea primei fabrici de asamblare a Renault din statul asiatic, o investiţie de 870 milioane de euro (943,25 milioane de dolari), transmite Reuters, citată de Agerpres.

Nigeria şi Angola vor finanţare de la Banca Mondială

Jurnal de criză / 2 februarie 2016

Nigeria şi Angola, primii doi mari producători de petrol din Africa, poartă discuţii cu Banca Mondială în vederea obţinerii unui sprijin care să îi ajute să facă faţă preţului scăzut al petrolului, deprecierii monedelor şi situaţiei dificile în care se află finanţele lor publice, informează Reuters, citată de Agerpres.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Alphabet, aproape să depăşească Apple la capitalizare

Internaţional / 2 februarie 2016

Alphabet, compania mamă a Google, este aproape să depăşească la capitalizare Apple, devenind compania listată cu cea mai mare valoare de piaţă din lume, în contextul în care acţiunile Apple au înregistrat o evoluţie mai slabă în ultima perioadă,...

Cât te costă "o rezervă de bani"

CRISTIAN DOGARUBănci-Asigurări / 2 februarie 2016 /

Strategiile bancherilor au evoluat odată cu aversiunea unei părţi a populaţiei faţă de împrumuturile şi terminologia bancară, aşa că acum eşti sunat pentru a ţi se oferi - nu un credit, deoarece există conotaţii negative aici - "o rezervă de...

Cât de imorali sunt cei bogaţi?

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 2 februarie 2016

CĂTĂLIN AVRAMESCU

Într-o intersecţie din California, acum ceva vreme, putea fi văzut un individ cu un carneţel. Se uita atent după maşini şi lua notiţe. Omul era psiholog şi colecta informaţii pentru un experiment.

MACRO NEWSLETTER 2 februarie 2016

MACRO NEWSLETTER 2 februarie 2016

Internaţional / 2 februarie 2016

Preţurile producătorilor industriali din Franţa şi-au accelerat declinul anual în decembrie 2015, până la 2,7%, de la 2,4% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1,2%, după un avans de 0,2% în luna anterioară.

REVISTA PRESEI 02.02.2016

Willy HomnerRevista Presei / 2 februarie 2016

ADEVARUL 

România devine, pe nesimţite, ţară de tranzit pentru refugiaţii din Orient

România începe să simtă tot mai mult presiunea valului de migraţie care a creat haos în mai multe ţări europene. Gardurile ridicate de unguri la frontiere...

The government and Petrom have been ignoring the Court of Accounts for seven years, and it is giving them another respite

THE SHARE CAPITAL INCREASE WITH THE PLOTS OF LAND CONTRIBUTED BY THE STATE  The government and Petrom have been ignoring the Court of Accounts for seven years, and it is giving them another respite

A.A. (translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 2 februarie 2016

In its 2014 audit, the Court of Auditors has found that the state had still not implemented the obligations which the Court had set for it back in 2009, concerning the share capital increase of "OMV Petrom" by the amount of the plots of...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo