PE FONDUL CREŞTERII SEMNIFICATIVE A RISCULUI DE ATACURI CIBERNETICE  EY: "Vor creşte cheltuielile pentru analiza datelor de criminalitate cibernetică (FDA)"

(C.I.)
Ziarul BURSA #Companii #IT / 2 februarie 2016

Utilizarea instrumentelor de vizualizare a datelor în scopuri de prevenire şi detectare a fraudelor s-a dublat faţă de studiul FDA din anul 2014

Atacurile cibernetice şi ameninţările din interior, generate inclusiv de angajaţi rău intenţionaţi care sustrag, manipulează sau distrug date, reprezintă riscurile cu cea mai mare rată de creştere, care au determinat investiţii în soluţii FDA (Forensic Data Analytics), spun directorii executivi din companii, conform ediţiei 2016 a unui studiu EY, realizat la nivel global în rândurile a 665 de directori executivi din nouă industrii, incluzând servicii financiare, industria farmaceutică şi de sănătate, producţie, energie şi utilităţi.

Burcin Atakan, Lider Fraud Investigation & Dispute Services (FIDS) EY România, declară: "Ameninţarea infracţionalităţii cibernetice reprezintă o realitate cotidiană pentru companii şi reprezintă o provocare dinamică şi continuă. Aceasta înseamnă că directorii executivi şi cei din top management trebuie să includă FDA ca pe o componentă critică în programele lor de management al riscului şi de conformitate. Necesitatea acestor investiţii este accentuată şi de mediul legislativ din prezent şi de reacţia pieţei la situaţiile de presupuse fraude, mită şi atacuri cibernetice din mediul corporativ".

Cercetând folosirea instrumentelor de analiză a datelor pentru investigarea incidentelor sau pentru gestionarea riscurilor, studiul a descoperit că riscul de fraudă internă se situează pe prima poziţie, cu un procent de 77%, în vreme ce riscul de pătrundere neautorizată în sistem sau cel de ameninţare internă ocupă locul doi, cu 70%, conform EY.

Studiul menţionează că 69% dintre respondenţi declară că mai au eforturi de făcut pentru a reuşi să-şi actualizeze procedurile antifraudă, inclusiv utilizarea instrumentelor de analiză a datelor de criminalitate cibernetică (FDA). Cifra creşte la 74% în cazul directorilor în poziţii manageriale de top.

Dintre respondenţii care spun că presiunile exercitate de reglementări sunt principalul motiv pentru îmbunătăţirea procedurilor, cei care deţin poziţii manageriale de top s-au dovedit cei mai preocupaţi de faptul că limitările şi constrângerile exercitate de reglementările legislative devin tot mai răspândite şi mai dure, mai precizează specialiştii EY.

Cum doar 55% dintre participanţii la studiu susţin că fondurile alocate FDA în companiile lor sunt suficiente - valoare în scădere faţă 64% în cadrul studiului din 2014 - nu este de mirare că trei din cinci respondenţi afirmă că intenţionează să cheltuiască mai mult pe astfel de instrumente IT în următorii doi ani, mai precizează oficialii EY, adăugând: "Cercetând motivele creşterii acestor investiţii, primul invocat a fost răspunsul la creşterea criminalităţii cibernetice, urmat de presiunea tot mai mare exercitată de cadrul legislativ, cu procente de 53%, respectiv 43%. De asemenea, se schimbă şi modul de implementare a instrumentelor FDA, 63% dintre respondenţi afirmând că investesc cel puţin jumătate din bugetul alocat FDA în activităţi de monitorizare proactivă (...) Ca răspuns la creşterea riscurilor, utilizarea instrumentelor FDA avansate a devenit o normă, noile tehnologii şi noile tehnici de monitorizare fiind tot mai larg folosite pentru a susţine companiile în gestionarea riscurilor curente şi viitoare legate de fraudă şi criminalitate cibernetică. Maturizarea eforturilor corporaţiilor în zona FDA este tot mai evidentă, dacă ne uităm la creşterea gradului de sofisticare în utilizarea datelor. 75% dintre respondenţi analizează în mod curent o gamă largă de date structurate şi nestructurate, fapt care le permite să obţină o imagine holistică a propriului univers de risc".

Burcin Atakan remarcă: "Dat fiind nivelul de presiune cu care se confruntă organizaţiile din punct de vedere al prevenirii fraudelor, nu este deloc surprinzător faptul că majoritatea respondenţilor depune un efort tot mai mare în susţinerea unor iniţiative proactive. Programele de monitorizare şi supraveghere care utilizează instrumente FDA pot ajuta organizaţiile să-şi întărească programele de conformitate cu cerinţele legislative, îmbunătăţind cultura corporatistă şi stimulând creşterea încrederii din partea autorităţilor de reglementare şi din partea altor actori interesaţi de bunul mers al companiei".

Burcin Atakan concluzionează: "În mod tradiţional, organizaţiile recurg la instrumente avansate de analiză date de tip FDA în cadrul investigaţiilor. În zilele noastre, însă, instrumentele FDA devin indispensabile pentru zona de management proactiv al riscului. Organizaţiile trebuie să admită rolul pe care instrumentele FDA îl pot juca nu doar în cadrul investigaţiilor de tip reactiv, ci şi în cadrul activităţilor proactive de supraveghere, conformitate, precum şi în eforturile de răspuns antifraudă şi anticriminalitate cibernetică".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb