ARESTATĂ PENTRU 29 DE ZILE, JUDECĂTOAREA VERONICA CÎRSTOIU A FĂCUT RECURS A "apărat" litera legii luând şpagă de 1 milion de euro

E.O.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 12 august 2013

Surse judiciare susţin că Dinel Staicu ar fi dat mita, însă avocata Veronicăi Cîrstoiu infirmă

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu se află, de vineri seara, în arest preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzată de luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă.

Magistrat la Curtea de Apel Bucureşti, Veronica Cîrstoiu, arestată în dosarul şpăgilor totalizând peste un milion de euro pentru soluţii favorabile în procese, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a făcut recurs, solicitând să fie eliberată. Decizia finală aparţine, însă, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, recursul urmând să fie judecat astăzi sau mâine.

Judecătoarea susţine că nu există probe suficiente în baza cărora să fie ţinută în arest preventiv şi că nu reprezintă un pericol social.

Procurorii de la DNA efectuează cercetări penale faţă de Veronica Cîrstoiu, dar şi faţă de fiul acesteia, Florin Cergan, în sarcina căruia s-a reţinut acuzaţia de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă şi care, de asemenea, a fost arestat pentru 29 de zile.

"Una din tranşele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cîrstoiu Veronica. Aceasta, la rândul său, potrivit înţelegerii cu persoanele implicate şi interesate, urma să transmită această tranşă unuia dintre judecătorii învestiţi cu judecarea uneia dintre cauzele respective", precizează un comunicat al DNA.

Potrivit unor surse judiciare, citate de presă, cel care i-ar fi dat mita de un milion de euro judecătoarei este omul de afaceri Dinel Staicu, arestat anul trecut pentru fraudarea Transgaz Mediaş cu peste 11 milioane de euro, fostul şef al SIF Oltenia fiind eliberat la începutul anului în curs.

Dinel Staicu a fost condamnat şi în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR), la şapte ani de închisoare cu executare.

Veronica Cîrstoiu a făcut parte din completul de judecată care a anulat această condamnare, fiind cercetată, alături de celelalte judecătoare din complet - Liliana Bădescu şi Dumitriţa Piciarică - pentru abuz în serviciu în legătură cu modul în care au decis anularea deciziilor anterioare ale instanţelor.

DNA a dispus scoaterea de sub urmărire penală a celor trei judecătoare, care, în paralel, erau verificate disciplinar de către Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit avocatei Veronicăi Cîrstoiu, faptul că aceasta din urmă a făcut parte din acel complet de judecată este doar o coincidenţă.

Avocata a precizat că suma de 50.000 de euro, pentru care Florin Cergan a fost acuzat de complicitate la trafic de influenţă, reprezintă doar "o sumă pe care fiul său trebuia să o primească în schimbul unui bun", transmiţând că judecătoarea nu a fost implicată în activităţi ilicite pentru a favoriza sau defavoriza un inculpat în soluţionarea unui dosar penal.

Potrivit Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), la 12 iunie 2012, averea Veronicăi Cîrstoiu se constituia din cinci terenuri, două depozite bancare, două apartamente în Târgovişte şi un salariu anual de 104.000 lei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Acum cativa ani,un oficial european observa cu stupoare ca,in Romania,avocatii nu sunt platiti,pentru ca este mai practic sa platesti,direct,judecatorii.

    Doamna Cirstoiu si colegele ei au reusit,spre necinstea lor,,sa dovedeasca faptul ca aceasta asertiune nu era o vorba de ocara,ci o caracterizare destul de onesta si de obiectiva a sistemului judiciar romanesc. 

    1. Cum adica avocatii nu sunt platiti in Romania? Pai avocata doamnei judecator proapat miluita, vreau sa spun mituita, munceste gratis? Iti dai seama cati bani trebuie sa primeasca ca sa "gaseasca" bunul ala de 50 000 de euro? Probabil ca bunul o fi tricicleta nepoatei doamnei judecatoare... Sau frigiderul unde tinea banii gheata...

    E foarte multa rautate prin presa. Fiul doamnei judecatoare a gasit cei 50000 de euro pe strada si acum mergea sa-i predea la politie, in spiritul legii, ca un bun cetatean. Ce spuneti? Ca mai avea 950000 (o secunda... mi s-a facut rau de la atatea zerouri... ) acasa? Pai si cate drumuri la politie sa faca si dansul? Gasea cate 50000... Si mergea odata cand se strangea milionu'...

    1. Unde a gasit banii? Ca eu i-am pierdut...

      Probabil de la el s-a inspirat Gigi Becali. 

    Ar trebui "dizolvate" toate instantele de judecata si reanfintate Comisiile de judecata ale lui Ceausescu; ar da solutii mai drepte.

    Sistemul judiciar este cangrena Romaniei. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb