ARGENTINA: Federaţia de fotbal, sancţionată de FIFA pentru o pancartă despre Malvine

V.B.
Sport / 27 iulie 2014

Sursa: Wikipedia

Sursa: Wikipedia

Federaţia de fotbal a Argentinei (AFA) a fost sancţionată vineri de FIFA, după ce o pancartă cu mesajul "Malvinele sunt argentiniene" a fost arborată, în iunie, de suporteri, în timpul unui meci împotriva Sloveniei, scrie Daily Mirror.

Luna trecută, FIFA a demarat proceduri disciplinare împotriva AFA, încheiate acum cu o amendă de 30 de mii de franci elveţieni (circa 24.700 euro).

Pe 7 iunie, în oraşul argentinian La Plata, fanii au afişat o pancartă pe care scria: "Las Malvinas son Argentinas", înaintea amicalului cu Slovenia. Mesajul a fost gândit ca sprijin pentru o campanie în derulare, ce vizează obţinerea controlului asupra insulelor Malvine (Falkland), un teritoriu britanic din sudul Oceanului Atlantic.

Un comunicat al FIFA arată că AFA a fost amendată şi mustrată, după încălcarea Articolului 60 din regulamentul Federaţiei privind siguranţa pe stadioane şi a Articolului 52 din codul disciplinar al FIFA.

Pretenţiile Marii Britanii de stăpânire a Malvinelor datează din 1690 (când primii exploratori britanici au navigat în zonă), iar Regatul Unit şi-a exercitat de facto suveranitatea asupra arhipelagului aproape continuu din 1833, când, sub ameninţarea invaziei navale, un căpitan britanic a preluat de la argentinieni controlul asupra teritoriilor. Disputa dintre cele două ţări a atins apogeul în 1982, când Argentina, condusă de generalul Leopoldo Galtieri, a invadat Malvinele, declanşând un război de 74 de zile (2 aprilie - 14 iunie). Confruntarea s-a soldat cu victoria britanicilor, sub conducerea prim-ministrului Margaret Thatcher. În prezent, cei mai mulţi dintre locuitorii arhipelagului Falkland preferă să îşi păstreze cetăţenia britanică, dobândită în primăvara anului 1983.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb