Argint şi bronz pentru România, la cea de-a 7-a ediţie a Romanian Masters of Mathematics

Elena Deacu
Cultură / 3 martie 2015

Ţara noastră a obţinut o medalie de argint şi trei de bronz la cea de-a saptea ediţie a Romanian Masters of Mathematics, la care au participat peste 100 de liceeni, din 15 ţări.

În perioada 25 februarie - 1 martie 2015 a avut loc la Bucureşti cea de-a şaptea ediţie a concursului, la care ţara noastra a fost reprezentată de 4 echipe, fiecare fiind formată din câte şase elevi cu vârste cuprinse între 13 şi 19 ani. Profesorii coordonatori ai echipelor româneşti sunt Cătălin Gherghe, Ovidiu Sontea şi Cristian Mangra. România a ocupat poziţia a 10-a în clasamentul pe echipe. Ştefan Spătaru a obţinut medalia de argint, iar liceenii Marius Bocanu, Simona Diaconu şi Andrei Andronache, medalii de bronz.

Concursul Romanian Masters of Mathematics este organizat de Colegiul Naţional Tudor Vianu şi Societatea de Ştiinţe Matematice din România. La ediţia din acest an a Romanian Masters of Mathematics au participat elevi din ţări precum: Marea Britanie, SUA, Franţa, Rusia, România, Polonia, Bulgaria, Brazilia, Republica Populară Chineză, Ungaria, Italia, Mexic, Peru, Serbia, Ucraina, Câştigătorii au fost recompensaţi cu medalii şi diplome din partea organizatorilor şi a sponsorilor Romanian Masters of  Mathematics.

"România are deja o puternică tradiţie în competiţiile internaţionale de matematică, iar acest lucru este confirmat de faptul că la Romanian Masters of Mathematics participă exclusiv ţări clasate în anul precedent pe poziţii de top la Olimpiada Internaţională. Şi în acest an problemele au fost de dificultate foarte ridicată, aşa că mă bucură performanţa elevilor români", spune Radu Gologan, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.

"Ne bucurăm că am ajuns la a şaptea ediţie a Romanian Masters of Mathematics, competiţie care aduce anual la Bucureşti cei mai talentaţi elevi pasionaţi de matematică din lume şi îi încurajează să îşi depăşească limitele. Asta face ca Romanian Masters of Mathematics să fie un eveniment unic, pe care, alături de BCR, îl sprijinim cu bucurie de fiecare dată. Este mai mult decât o competiţie, este un schimb de experienţă între liceeni cu pasiuni comune, care fac an de an performanţă în matematică", declară Tudor Vlad, preşedintele Fundaţiei eMAG.

"Avem nevoie de elite, pentru că ele stau la baza creşterii şi dezvoltării sistemului românesc de educaţie. Suntem mândri de performanţele elevilor români, atât cele de pe plan local, cât şi cele obţinute la competiţii internaţionale şi suntem onoraţi că avem ocazia să contribuim la evoluţia lor", spune Ionuţ Stanimir, directorul de comunicare al BCR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb