Arieratele administraţiei centrale vor scădea sub 250 milioane lei la sfârşitul anului 2010

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 17 decembrie 2010

Oficialul MFP, Gheorghe Gherghina, a precizat că la nivelul lunii octombrie 2010 arieratele administraţiei centrale se situau la 460 milioane lei.

Oficialul MFP, Gheorghe Gherghina, a precizat că la nivelul lunii octombrie 2010 arieratele administraţiei centrale se situau la 460 milioane lei.

Arieratele administraţiei publice centrale, care nu includ şi arieratele companiilor de stat la care ministerele sunt acţionari principali, vor scădea sub 250 de milioane de lei la sfârşitul anului 2010, a declarat ieri, la lucrările comisiilor parlamentare de politică economică şi industrie, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP), Gheorghe Gherghina.

Oficialul MFP a precizat că la nivelul lunii octombrie 2010 arieratele administraţiei centrale se situau la 460 milioane lei, potrivit Agerpres.

MFP şi-a propus ca în 2011 să nu mai existe arierate la nivelul adminis-traţiei publice centrale - ministere, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Casele de Pensii, agenţiile de şomaj.

Pe de altă parte, la nivelul autorităţilor locale nivelul arieratelor este în continuare destul de ridicat. Gherghina a menţionat că de la 1 ianuarie 2011 se va aplica ordonanţa care prevede că autorităţile locale nu mai pot face angajamente de lucrări noi până nu plătesc angajamentele curente. De asemenea, ministerele au obligaţia să îşi revadă programele naţionale şi plăţile către autorităţile locale.

Ca stat membru UE, România trebuie să îşi reducă în anul 2012 deficitul bugetar sub 3% din PIB, atât pe metodologia cash, cât şi pe metodologia ESA a UE (care ia în calcul şi angajamentele de plată), astfel că volumul arieratelor trebuie redus.

În şedinţa de miercuri, Guvernul a aprobat alocarea a 1,2 miliarde de lei din fondul de rezervă pentru şase ministere, pentru plăţi de arierate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb