Arin Stănescu, Preşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă: În februarie - martie, băncile încep să execute datornicii

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 ianuarie 2010

"Tot sistemul bancar a fost dispus să reeşaloneze, să rescadenţeze creditele, a dat nişte facilităţi", a spus domnul Arin Octav Stănescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România.

"Tot sistemul bancar a fost dispus să reeşaloneze, să rescadenţeze creditele, a dat nişte facilităţi", a spus domnul Arin Octav Stănescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România.

Băncile vor începe să execute datornicii, în februarie-martie, este de părere Arin Octav Stănescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România.

"Tot sistemul bancar a fost dispus să reeşaloneze, să rescadenţeze creditele, a dat nişte facilităţi. Cei care au primit astfel de facilităţi anul trecut şi nu au reuşit să se redreseze trebuie să se aştepte că anul acesta nu vor mai primi aşa ceva şi momentul adevărului se apropie foarte tare", a spus domnul Stănescu, citat de Forum Invest.

Pentru îmbunătăţirea situaţiei companiilor din România, Arin Stănescu spune că, în 2010, statul ar trebui să-şi respecte obligaţiile, să plătească lucrările de care beneficiază la timp şi să ramburseze TVA-ul. "Foarte mulţi întreprinzători ajung în procedura insolvenţei şi din cauza faptului că nu li se plătesc banii pentru lucrări sau TVA-ul datorat", mai spune Stănescu, adăugând: "Un alt lucru pe care ar trebui să-l facă este să crească volumul garanţiilor guvernamentale. Sistemul de garantare folosit în programul Prima Casă ar putea fi aplicat şi altor societăţi comerciale - se pot acorda garanţii de 10 miliarde euro. S-ar obţine, astfel, deblocarea creditului pentru că dacă ar exista garanţii guvernamentale pentru creditele ce vor fi acordate de către bănci atunci şi dobânda se va reduce şi băncile vor fi mai do-ritoare să dea credite, iar companiile vor cere mai multe credite".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb