Ariston România: Pompele de căldură înregistrează cea mai mare creştere pe segmentul tehnologiei de asigurare a confortului termic

Comunicate de presă / 8 decembrie 2021

Ariston România: Pompele de căldură înregistrează cea mai mare creştere pe segmentul tehnologiei de asigurare a confortului termic

Aproximativ 65 % din noile achiziţii de centrale termice Ariston în primele 9 luni ale anului au avut ca scop înlocuirea centralelor vechi. Centralele termice în condensare au rămas segmentul cu cea mai mare pondere în totalul vânzărilor Ariston, de aproximativ 65%. Pompele de căldură reprezintă, însă, tehnologia de asigurare a confortului termic cu cea mai mare rată de creştere a vânzărilor. Astfel, primele 9 luni ale anului au adus o majorare de peste 25% a vânzărilor de pompe de căldură pe piaţa din România, faţă de perioada similară a anului trecut, conform estimarilor Ariston, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Interesul crescut pentru pompele de căldură este îmbucurător având în vedere că acestea reprezintă o tehnologie nouă, modernă, prietenoasă cu mediul şi cu un consum foarte eficient. În contextul în care statele membre UE şi-au asumat obiective ambiţioase pentru reducerea poluării, ne aşteptăm ca, pe termen mediu şi lung, acestea să devină tot mai mult opţiunea preferată pentru consumatori, inclusiv pentru cei autohtoni. Totuşi, deşi procentual creşterea vânzărilor la pompele de căldură este semnificativă, nivelul de penetrare a acestora în piaţă rămâne deocamdată mic, iar statul poate juca un rol decisiv în susţinerea acestei tehnologii, prin acordarea de subvenţii", a declarat Cătălin Drăguleanu, senior director Ariston Romania.

Pompele de căldură sunt produsele de asigurare a confortului termic care cunosc cea mai rapidă creştere a nivelului de penetrare, datorită consumul eficient şi faptului că sunt instalaţii prietenoase cu mediul.

Estimările Agenţiei Internaţionale a Energiei (IEA) arată că, la nivel mondial, în 2030, 22% din achiziţiile de sisteme de încălzire vor fi reprezentate de pompe de caldură. În ultimii ani această tehnologie a înregistrat o creştere semnificativă: de la 5% în 2019 se estimează că ponderea pompelor de căldură în totalul achiziţiilor sistemelor de confort termic urmează să se tripleze până în 2025, ajungând la 15%.

Ariston devine prima companie din România care primeşte certificatul de Furnizor de Soluţii pentru Locuinţe Verzi din partea RoGBC pentru pompe de căldură

Certificatul de Furnizor de Soluţii pentru Locuinţe Verzi (Green Homes Solution Provider) acordat Ariston atestă că pompele de căldură din gama Nimbus S Net contribuie la proiectarea şi construcţia cu succes a unei locuinţe certificate Green Homes şi confirmă performanţele companiei în ceea ce priveşte dezvoltarea de soluţii prietenoase faţă de mediul înconjurător. Certificarea este acordată de România Green Building Council (RoGBC) şi este recunoscută la nivel internaţional de către World Green Building Council.

Certificarea Green Homes este completată de Green Mortgage, instrument care facilitează accesul la finanţare preferenţială atât pentru cei care construiesc, cât şi pentru cei care cumpără locuinţe mai bune, mai eficiente energetic şi mai prietenoase cu mediul. Implementat în 2008 în România de către RoGBC, programul Green Homes Green Mortgage este cea mai adoptată schemă de certificare verde din România pe segmentul rezidenţial.

Centralele termice în condensare rămân opţiunea preferată pentru asigurarea confortului termic al locuinţelor

În paralel, centralele termice deţin în continuare cea mai ridicată pondere în vânzările Ariston, de peste aproximativ 65%.

"După cum am anticipat la începutul acestui an, piaţa centralelor termice din România a continuat să crească şi estimăm că se va apropia de pragul de 3 milioane de unităţi până la finalul anului. În ceea ce priveşte vânzările Ariston, ne aflăm în plin sezon de vânzări şi facem eforturi pentru a ne asigura că produsele sunt livrate la timp, în pofida turbulenţelor care afectează lanţurile de aprovizionare la nivel internaţional", a declarat Cătălin Drăguleanu, senior director Ariston Romania.

Estimările Ariston aferente primelor 9 luni ale anului mai arată că aproximativ 20% dintre centralele termice vândute în acest an au fost pentru dotarea proiectele noi rezidenţiale, iar aprox. 10-15% din cerere a provenit din debranşări.

Cele mai recente date ANRE (aferente anului 2020) arată că tendinţa de debranşare de la sistemul centralizat s-a menţinut, cu o creştere uşoară faţă de anul 2019. Astfel, la nivel naţional în 2020 se înregistrau un număr total de 1,13 milioane consumatori de energie termică alimentaţi din sistemul centralizat, faţă de 1,15 milioane la finalul lui 2019. Bucureştiul rămâne oraşul cu cei mai mulţi consumatori alimentaţi din sistemul centralizat.

Ariston a înregistrat cele mai multe cereri pentru achiziţii de centrale termice în regiunea Munteniei, unde s-au livrat circa 30% din echipamente, urmată de Transilvania cu 20%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb