Armata americană a anunţat că a răspuns la tiruri cu rachete care au vizat-o în nord-estul Siriei

G.D.
Internaţional / 25 august 2022

Armata americană a anunţat că a răspuns la tiruri cu rachete care au vizat-o în nord-estul Siriei

Armata americană a anunţat ieri că a răspuns la tiruri cu rachete care au vizat-o în nord-estul Siriei, omorând "două sau trei persoane suspectate că ar fi militanţi susţinuţi de Iran şi că au comis unul dintre atacuri", relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Forţele americane au răspuns astăzi la tiruri de rachete în două locaţii din Siria, distrugând trei vehicule şi echipament folosit pentru lansarea unora dintre rachete", a precizat într-un comunicat Comandamentul armatei americane pentru Orientul Mijlociu (Centcom).

"Evaluările iniţiale indică faptul că două sau trei persoane suspectate că sunt militanţi susţinuţi de Iran şi că au comis unul dintre atacuri au fost ucise în timpul ripostei americane", se arată în comunicat.

Cu o zi înainte, Statele Unite anunţaseră că au bombardat baze ale miliţiilor pro-iraniene din estul ţării. Iranul a negat apoi orice legătură cu grupurile armate vizate de aceste atacuri aeriene.

"Statele Unite nu încearcă să intre în conflict cu Iranul, dar vom continua să luăm măsurile necesare pentru a ne proteja şi a ne apăra poporul", a declarat ieri armata americană.

Atacurile cu rachete au început în jurul orei locale 19.20, ora locală, "în perimetrul" bazei americane Conoco, apoi în cel din Green Village, a precizat Centcom.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Poporul american din America de Nord o fi stiind ca are conationali in Siria care trebuie aparati de armata americana ?

    1. "Poporul american din America de Nord"...scoala la mujici:-)

      Isi apara interesele in regiune, asa cum si Rusia isi apara interesele legitime in zona nordica a Marii Negre. Restul e propaganda.

      CORECT! LA FEL CA SI CHINA!

      Unii nu au scoala deloc :-) Poporul american locuieste in America de nord. Si ar fi bine sa se tina pe teritoriul lui. Conform normelor pe care el singur le propaga.

    cred ca ii zboara de acolo pe americani,cu drone de jucarie,cu armament rudimentar,cred ca ii mai ajuta si rusii ca si americanii le pun doar crampoane,e inceputul plecarii lor din Siria,intr-un an o sa-si dea seama ca e prea costisitor sa-si mentina pozitiile acolo!

    1. Cum a fost cazul cu Afganistanul. Dau vina pe democratie. Pai poporul nu mai vrea sa ducem razboi, sint manifestatii in fiecare zi, ne pare rau dar trebuie sa plecam, noi am vrea sa ajutam, sa dam din "valorile" noastre, sa finantam tarile "emergente", sa dam democratie ca tare e buna pe pâine dimineata cu o cafea sau un ceai. La occidentali nimeni nu are vreo vina. Vina are doar Lenin, Stalin, Sadam, Putin, etc. In schimb la occidentali vina o poarta democratia. Adica nimeni. Asta e marea scmecherie occidentala. Democratia permite diluarea completa a responsabilitatii. Chiar si atat discutata schimbare climatica nu este din vina occidentului ci este din vina Chinei. Tare, nu?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb