Armata chineză este ''pregătită să-şi intensifice cooperarea'' cu forţele armate ruse

G.D.
Internaţional / 30 martie 2023

Armata chineză este ''pregătită să-şi intensifice cooperarea'' cu forţele armate ruse

Armata chineză este "pregătită să-şi intensifice cooperarea şi comunicarea" cu forţele armate ruse, a declarat astăzi un purtător de cuvânt al armatei chineze, citat de EFE, conform Agerpres.

"Forţele armate chineze sunt dispuse să lucreze cu cele ruse pentru a-şi consolida comunicarea şi coordonarea strategică", a declarat un purtător de cuvânt al armatei chineze, Tan Kefei.

De asemenea, Armata Populară de Eliberare (a Chinei, PLA) este pregătită să "organizeze regulat patrule maritime şi aeriene comune" şi să "consolideze schimburile şi cooperarea" cu forţele ruse, a spus el.

"Prietenia între China şi Rusia este solidă de o lungă perioadă de timp", a subliniat Tan, asigurând că relaţia dintre cele două ţări "nu urmăreşte confruntarea" cu nimeni şi "nu este îndreptată împotriva unor terţe părţi".

Sub "leadership-ul strategic" al celor doi şefi de stat, Xi Jinping şi Vladimir Putin, parteneriatul strategic cuprinzător de cooperare între China şi Rusia "s-a dezvoltat la un nivel înalt", iar cooperarea practică între cele două armate "a făcut noi paşi înainte", a declarat purtătorul de cuvânt, citat de EFE.

Armatele celor două ţări vor putea să "apere împreună justiţia şi echitatea internaţionale" şi "să contribuie la menţinerea securităţii şi stabilităţii internaţionale şi regionale", a declarat Tan.

Preşedintele Xi Jinping a efectuat luna aceasta o vizită de stat la Moscova, unde s-a întâlnit cu omologul său rus, la scurt timp după ce China a prezentat un document în care îşi prezenta viziunea pentru a se ajunge la pace în conflictul din Ucraina.

Beijingul a calificat această deplasare drept "o vizită importantă între doi mari vecini şi o vizită nu doar de cooperare, ci şi de pace".

Guvernul chinez, care şi-a manifestat opoziţia faţă de sancţiunile occidentale împotriva Moscovei, a emis în februarie o declaraţie cu privire la ceea ce numeşte "conflictul" în Ucraina, în care pledează pentru o încetare a focului şi pentru abandonarea "mentalităţii de război rece", o propunere criticată de Occident pentru că pune pe acelaşi plan "agresorul şi partea agresată".

În documentul său, Beijingul pledează pentru respectarea integrităţii teritoriale a ţărilor, inclusiv a Ucrainei, şi pentru "preocupările legitime de securitate ale tuturor părţilor", referindu-se la Rusia.

Deşi în marja vizitei preşedintelui chinez la Moscova s-a speculat intens despre o posibilă convorbire telefonică între Xi şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, o asemenea discuţie nu a avut loc până în prezent.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Daca Europa nu termina sprijinirea acestui razboi inutil,

    o sa dam FALIMENT economic,pe care populatia cu

    venituri medii si mici vor suporta cu mare greutate  

    1. Europa va continua să sprijine războiul....SUA le o cere și Europa e mai nou vasal și "satelit" SUA.Bravo lor.Au reușit în scurt timp să subjuge Germania.

    UE este groparul Europei.. Ukraina v a desfiinta UE….

    UE, ca și SUA, sunt cu câte un picior în groapă . Lupta lor pentru Ucraina, le trage la fiecare, și pe celălalt ! ... Trăiască Alianța China - Federația Rusă !

    1. si bazele militare chineze din Russia ortodoxa si crestina

    Nasoala veste pt Occidentul Colectiv! Pt ca va veni momentul in care, fie va trebui sa intre direct in razboi si nu sa mai lupte prin interpusi, fie va capitula in fatza binomului militar si economic, China-Rusia!

    UE va sancționa și China pină se scufundă în sărăcie și anarhie.

    1. Super,

      e cel ma bun banc pe care l-am auzit 

      anul acesta,

      ești super frate 

      Poate iti place si bancul ala chinezesc

      dupa ce Xi e a treia oara reales 

      despre China cea care promoveaza 

      deschiderea si reforma.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb