Armata nigeriană a eliberat aproape 300 de persoane din tabăra Boko Haram

Marius Constantin
Internaţional / 29 aprilie 2015

Armata nigeriană a eliberat 200 de fete şi 93 de femei dintr-o zonă controlată de grupul islamic Boko Haram, informează, astăzi, BBC.

Cu toate acestea, reprezentanţii armatei au declarat, pentru BBC, că fetele răpite dintr-o şcoală din Chibok nu se află printre persoanele eliberate.

Operaţiunea de salvare face parte dintr-o misiune amplă de distrugere a taberelor Boko Haram din pădurea Sambisa (Nigeria).

Persoanele eliberate sunt intervievate în acest moment, a spus purtătorul de cuvânt al forţelor militare nigeriene, citat de sursă.

Corespondenţii BBC, de la faţa locului, au declarat că în ultimele luni armata nigeriană a recuperat majoritatea teritoriului care a fost sub controlul islamicilor Boko Haram.

Succesul acestei misiuni se datorează şi serviciilor intelligence care au oferit informaţii exacte despre poziţia taberelor Boko Haram şi astfel armata a reuşit să atace din toate direcţiile, terestru şi aerian, după cum a declarat Chris Olukolade, general nigerian, pentru BBC.

Guvernul nigerian a anunţat, în octombrie 2014, că a semnat un acord pentru încetarea focului şi eliberarea fetelor răpite dintr-o şcoală din Chibok, dar, ulterior, militanţii Boko Haram au negat o astfel de înţelegere.

Răpirea fetelor din Chibok a provocat, la momentul respectiv, indignare la nivel mondial şi a fost lansată inclusiv o campanie online prin care se cerea eliberarea victimelor. Mai multe naţiuni, printre care Statele Unite ale Americii şi China, au promis că vor oferi ajutor autorităţilor nigeriene ca să localizeze victimele, dar până în prezent nu a fost găsită nici o fată.

Insurgenţa Boko Haram, şi campania armatei nigeriene împotriva ei, a omorât peste 15.500 de persoane din 2012. Recent, violenţa s-a extins în statele vecine precum Ciad, Camerun, Niger.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb