Armata rusă continuă să bombardeze combinatul Azovstal

G.U.
Internaţional / 27 aprilie 2022

Armata rusă continuă să bombardeze combinatul Azovstal

Armata rusă şi-a continuat astăzi atacurile aeriene asupra combinatului siderurgic Azovstal, din oraşul-port Mariupol, unde - potrivit autorităţilor locale - s-au refugiat peste 1.000 de civili şi unde continuă să opună rezistenţă circa 500 de combatanţi ai regimentului Azov, subordonat Ministerului ucrainean de Interne, potrivit EFE şi Reuters, relatează Agerpres.

Atacurile vizează de asemenea zonele urbane din împrejurimile combinatului, unde au provocat mai multe incendii, potrivit lui Petro Andriuşcenko, consilier al primarului oraşului, citat de agenţia de presă ucraineană Ukrinform.

"Loviturile aeriene asupra Azovstal nu contenesc. Niciun fel de linişte, tentativele de atac (asupra instalaţiilor) se repetă una după alta, în pofida tuturor declaraţiilor şi anunţurilor Rusiei de a stabili o încetare a focului în zonă", a declarat consilierul edilului din Mariupol, referindu-se în special la o declaraţie a preşedintelui rus Vladimir Putin care a spus că nu mai este nevoie să fie luat luat cu asalt combinatul Azovstal după ce forţele ruse au anunţat cucerirea oraşului.

În acelaşi timp, "confruntările urbane s-au reluat din nou într-un sector între sediul administraţiei Azovstal şi strada Ukrainskogo Kazacestva (Parkul Veselka)", a indicat Andriuşcenko pe contul său Telegram.

Mariupolul, port strategic la Marea Azov, este supus asediului şi bombardamentelor de la începutul invaziei ruse în 24 februarie.

Chiar dacă autorităţile locale continuă să emită mesaje despre evoluţia situaţiei din oraş, nu este posibil de confirmat în mod independent dacă primăria este încă operaţională, deoarece cea mai mare parte a Mariupolului se află sub control rusesc, notează EFE.

Oraşul-port, care avea până la război o populaţie de aproape jumătate de milion de locuitori, a fost practic devastat de atacurile Rusiei, ale cărei trupe susţin că au preluat deja controlul asupra întregului oraş, cu excepţia combinatului siderurgic Azovstal.

Autorităţile ucrainene declară că aproximativ 120.000 de locuitori se află în continuare în oraşul sub ruine, fără apă, hrană, curent electric sau produse de bază şi denunţă că Moscova a blocat încercările Kievului de a aduce ajutor umanitar în zonă, a cărei situaţie este echivalentă cu o "catastrofă umanitară".

Potrivit lui Andriuşcenko, niciun acord nu a fost convenit pentru evacuarea civililor miercuri din Mariupol. Numeroase eforturi de a se ajunge la o încetare a focului pentru a permite locuitorilor să părăsească oraşul au eşuat până în prezent.

Primarul Mariupolului, Vadim Boicenko, a declarat că până la 20.000 de civili au fost ucişi în oraş de la începutul invaziei ruse.

În pofida tuturor evidenţelor, Rusia neagă că a vizat civili în cadrul "operaţiunii sale speciale militare" în Ucraina, fiecare parte acuzând-o pe cealaltă de eşecul repetat în stabilirea coridoarelor umanitare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. MINT !!! MINT , DE CRAPA PIETRELE , UCRAINIENII ASTIA !!! DAR , LA URMA-URMEI , NICI NU L-EO IAU IN NUME DE RAU !!! AM VAZUT ASEARA UN REPORTAJ DE VREO 3 - 4 MINUTE , DESPRE SITUATIA DIN COMBINATUL ALA DE TIP SOVIETIC !!! ERAU VREO 2 MILITARI UCRAINIENI , CARE INSOTEAU UN INDIVID CARE FILMA PESTE TOT , PE UNDE MERGEA , PRIN HOLURI SI INCAPERI , APOI A FILMAT SI NISTE MAME CU COPII , BINE IMBRACATI DE ALTFEL , DAR NIMENI , ABSOLUT NIMENI , NU ARATA CA AR FI RABDAT DE FOAME , NICI SOLDATII SI NICI CIVILII !!! DIMPOTRIVA , SE MISCAU AL NAIBII DE VIOI , CU TOTII !!! TOATE SUBTERANELE ALEA , DE NU STIU CATI KILOMETRII , DAU UNDEVA AFARA , SIGUR SANT NISTE IESIRI , PE ACOLO LE VIN MANCARE , APA SI ARMAMENT , RUSII , NU STIU DE ASA CEVA , ASTA INSEAMNA SA INTRI INTR-O TARA STRAINA , DAR E DREPTUL UCRAINIENILOR SA TACA MALC , NICI EU N-ASI SPUNE NIMIC , AICI E VORBA DE 2.000 - 3.000 DE OAMENI , CARE SE VEDE CLAR CA NU MANANCA DOAR 1 DATA PE ZI , SANT DESTUL DE BINE HRANITI , SE VEDE ASTA DIN PRIMELE CLIPE , NU MERGEA NIMENEA CA UN '''''' ZOMBI '''''', CUM AR TREBUI SA CIRCULE UN OM NEMANCAT DE ZILE INTREGI !!! EU CRED CA , DACA RUSII MAI ASTEAPTA INCA 5 ANI DE ZILE DUPA EI , ASTEAPTA DEGEABA !!! E SECRET DE RAZBOI ASTA , PROBABIL O PARTE DIN RANITI SI I-AU EVACUAT PE SEST , TOT PE ACOLO , PE UNDE LE VINE HRANA SI APA !!! ALTFEL , S-AR FI PREDAT DEJA , DE FOAME , DAR SE VEDE CLAR , CA NIMENI NU FACE FOAMEA !!!!!!!!!!!!!!! IN LOCUL RUSILOR , AS SCHIMBA TACTICA !!!

    1. stai jos 2 , si in rusia in lagar cu tine daca nu ati place democratia, libertatea , apucaturile comuniste nu ati fac bine

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb