Armata ucraineană confirmă că în jurul oraşului Bahmut situaţia este ''extrem de tensionată''

D.T.
Internaţional / 28 februarie 2023

Armata ucraineană confirmă că în jurul oraşului Bahmut situaţia este ''extrem de tensionată''

Situaţia este ''extrem de tensionată'' în jurul oraşului Bahmut din estul Ucrainei, pe care ruşii caută să-l ocupe încă din vară şi unde au avansat în ultimele săptămâni, a admis astăzi comandantul forţelor terestre ucrainene, Oleksandr Sîrkîi, informează Agerpres.

"Inamicul a trimis la atac unităţile cele mai bine pregătite ale (grupului paramilitar) Wagner, care încearcă să străpungă apărarea trupelor noastre şi să încercuiască oraşul", spune Oleksandr Sîrkîi.

Ieri seară, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a admis la rândul său că situaţia trupelor sale în jurul oraşului Bahmut devine foarte dificilă.

Şeful grupării paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, a revendicat sâmbătă capturarea de către combatanţii săi a încă unui sat din apropiere de Bahmut, satul Iahidne. Informaţia însă fusese dezminţită duminică de armata ucraineană, care anunţat că forţele sale au respins atacurile ruse în acea zonă, adaugă sursa.

Trupele ruse încearcă să încercuiască oraşul şi au reuşit să taie mai multe rute de aprovizionare ale trupelor ucrainene. Acestea din urmă, susţine unitatea Wagner, au detonat barajul Pivnivtcinîi de la vest de Bahmut.

O eventuală cucerire a oraşului Bahmut, scena unora dintre cele mai sângeroase lupte de când a început în urmă cu un an campania militară rusă contra Ucrainei, le-ar deschide trupelor ruse drumul către oraşele Sloviansk şi Kramatorsk, principalele redute ale armatei ucrainene în Donbas.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Ucrainienii vor fi prinsi intr-o punga, exact ca niste soareci, si ucisi sau luati prizonieri, dupa un acelasi scenariu de la Mariupol, cu nazistii din batalionul Azov! In ambele situatii, ar fi avut sansa sa se retraga si sa se salveze, dar Circarul i-a trimis cu buna-stiinta la moarte sau captura sigura!

    1. El sta ca un sobolan si se ascunde in timp ce da ordine in toata Europa fiindca il tin americanii in brate.Isi face toate mendrele,tot ce nu a putut obtine Ucraina de-a lungul anilor ,obtine acum in doi timpi si trei miscari.

      Actorul are primite și el ordine,si ordinele de regulă nu se discută,se execută.Dacă nu ar executa ordine,s ar opri finanțarea.

    Probabil stire falsa ,

    rusii nu au arme,rachete,toti soldatii dezerteaza, 

    Zelenski cu 1000 000 de soldati in contraofensiva 

    din vara anului 2022 si cu toate armele NATO 

    matura pe rusi de pe fata pamantului

    SAU MEDIA OCCIDENTALA NE VINDE GOGOSI ??!! 

    1. Observa ca au disparut afirmatiile ca rusii trimit val dupa val dupa val uman format din condamnati.... vai de noi, propagandistii NATO scriu scenarii de film si le vand prostilor din randul populatiei. Ba chiar si generali ai armatei romane apareau la TV si repetau aceleasi prostii.

      PÂNĂ ACUM NU ȚI-AI DAT SEAMA, ISTEȚULE ! ...

      A fost o glumita,

      istetule 

    Și încă mai apar. Unul care a fost și Ministru spunea că lansatorul de rachete nu poate funcționa pe o clădire din cauza reculului mare (confunda reculul unui tun cu cel al unui lansator de rachete. Și primește și pensie specială)

    1. GENERALII DILETANȚI ȘI ALȚI SLUGOI PERENI JOSNICI PE CARE ÎI VEDEȚI ZILNIC LA MONSTRUOASELE TELEVIZIUNI ROMÂNE SUNT, DIN PĂCATE, SIMBOLUL ARMATEI ROMÂNE ȘI POLITICII GENERALE A APĂRĂRII NAȚIONALE A ROMÂNIEI ! ... OTRĂVIȚILE FÂNTÂNILE, DRAGI ROMÂNI ! DEȘI EI, CA ȘI ALȚII, SUNT MORȚI DEMULT ! ...

      circar in UA,pacalici speciali in RO pensionati la 50 de ani si acum exoerimenteaza economia de piata pe fraierii care au ales dulapul(si eu ma numar printre ei,dar pe veorica nu puteam sa o votez,era sub demnitatea mea!

      nici daca erau aranjate alegerile,nu putea avea un asemenea contracandidat! 

      BRAVO ! EȘTI UN COMENTATOR SINCER ȘI ... DIVERSIFICAT ! ...

    23 august 1940 - rusia ia cu japca teritoriile romanesti aflate acum in componenta ukrainei . Tot la acea data rusia sfartecat trupul tarii noastre insusindusi actualul teritoriu al republicii moldova . Pana la data mai sus enuntata aceste teritori faceau parte din teritoriul romaniei . Tot pe 23 august 1940 rusia a luat ardealul din trupul tarii noastre si la facut cadou ungurilor .

    Acest act criminal poarta un nume : TRATATUL RIBENTROP -MOLOTOV .

    In 1917 rusii au luat tezaurul romaniei-120 tone aur - si nu l-au mai inapoiat nici pana astazi . Tinand cont de toate aceste realitati ii intreb pe votantii AUR : MAI TINETI CU RUSII? 

    1. EU ÎȚI RĂSPUND DEZAMĂGIT . ȘI NU SUNT DE LA ... AUR ! SE VEDE CĂ NU AI FOST LA LECȚIILE DE ISTORIE ADEVĂRATĂ ! DAR ÎN ACELAȘI TIMP ÎMI DAU SEAMA CĂ, ORICUM, EȘTI PE ARĂTURĂ ! ... TEZAURUL A FOST ÎNAPOIAT ROMÂNIEI ȘI JEFUIT APOI DE CONDUCĂTORII ACESTE ȚĂRI, PARCĂ BLESTEMATĂ, CA DE OBICEI ÎN ISTORIE, DIN ... PREA MULTĂ ȘI CONTINUĂ PROSTIE ȘI NESIMȚIRE ! ...

      Dupa comentariile tale cred ca esti cu adevarat erudit, absolvind facultatea Facebook cu "summa cum laude". Nu, nu este o injutratura :=). Citeste rapoartele BNR daca vrei sa afli adevarata istorie, publicate pe vremea lui Ceausescu, daca vrei sa stii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb