"Armax Gaz" îşi face intrarea în Turcia cu un contract de peste cinci milioane de euro

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 ianuarie 2011

Mircea Simion Vescan, preşedinte "Armax"

Mircea Simion Vescan, preşedinte "Armax"

Mircea Simion Vescan, preşedinte "Armax": "Este primul pas pe drumul afirmării pe pieţele internaţionale"

Producătorul de echipament pentru industria energetică, "Armax Gaz" Mediaş (simbol ARAX), a reuşit să îşi facă intrarea pe piaţa infrastructurii energetice din Turcia, câştigând un contract de 5,4 milioane de euro cu "Turkiye Petrolleri Anonim Ortakligi" (TPAO), potrivit informaţiilor furnizate de conducerea "Armax". Contractul, obţinut în urma unei licitaţii desfăşurată anul trecut, constă în realizarea a două staţii de uscare de gaze naturale.

TPAO este o companie petrolieră controlată de statul turc, cu operaţiuni în zona Mării Caspice, a Mării Negre, dar şi în Orientul Mijlociu sau Africa de Nord, prin subsidiarele sale.

"Estimez că vom finaliza contractul în prima parte a primului trimestru al anului, moment în care vom încasa şi banii aferenţi", a declarat, pentru ziarul "BURSA", Mircea Simion Vescan, preşedintele-director general al societăţii, adăugând: "Lucrăm de circa două luni pentru onorarea acestui contract, deja suntem pe ultima sută de metri în finalizarea lui. Valoarea contractului se va reflecta în cifra de afaceri pe acest an".

Licitaţia câştigată în Turcia satisface una dintre ambiţiile conducerii "Armax", respectiv ieşirea companiei pe pieţele străine. Cum TPAO este o companie cu operaţiuni extinse pe trei continente, este lesne de înţeles valoarea strategică pe care contractul din Turcia o are pentru "Armax".

"Contractul din Turcia este primul contract substanţial de acest tip şi reprezintă primul pas pe drumul afirmării companiei pe pieţele internaţionale", a mai spus Simion Vescan.

La începutul anului trecut, "Armax Gaz" a fost desemnat câştigătorul a patru contracte-cadru în valoare de 205,35 milioane de lei (aproximativ 50 de milioane de euro), în urma unei licitaţii organizate de "Transgaz". Contractele se întind pe o durată de patru ani. Imediat după anunţul licitaţiei, Vescan a declarat că se pregăteşte să participe la o licitaţie importantă în străinătate, însă mai multe detalii despre planurile internaţionale ale companiei au ieşit la suprafaţă abia în urmă cu câteva săptămâni.

Preşedintele "Armax" speră că licitaţia câştigată în Turcia va convinge autorităţile de aici asupra valorii companiei sale, atunci când va participa şi la licitaţii interne: "Din punctul de vedere al strategiei de afaceri, acest moment confirmă la nivel internaţional superioritatea soluţiilor noastre în comparaţie cu ale unor competitori care, altfel, în România, câştigă uneori teren în faţa noastră, în condiţii pe care le apreciez drept nu tocmai loiale", a mai precizat Ves-can, fără să menţioneze, însă, care au fost companiile cu care a concurat "Armax" pentru contractul din Turcia.

"Armax Gaz" este listată pe segmentul Rasdaq al Bursei de Valori Bucureşti, având o capitalizare de 93,63 milioane de lei, potrivit preţului de 0,1577 lei/acţiune înregistrat în şedinţa bursieră de ieri. Mircea Simion Vescan are o participaţie de 39,42% din acţiunile ARAX. Conducerea companiei a anunţat, recent, că "Armax Gaz" va promova pe piaţa reglementată.

"Armax Gaz" a obţinut, în primele şase luni ale anului, un profit de 4,22 milioane de lei, comparativ cu 2,03 milioane de lei, cât a raportat în primele şase luni ale anului trecut.

Afacerile societăţii au sporit, în primul semestru al anului trecut, cu 140% faţă de perioada similară din 2009, la 56,26 milioane de lei, pe fondul creşterii producţiei vândute cu 102,59%, se arată într-un raport transmis de reprezentanţii societăţii. Producţia vândută a fost de 43,21 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb