AROBS atrage 74,2 milioane de lei de la investitori în cadrul celui mai mare plasament privat din istoria pieţei AeRO

J.P.
Piaţa de Capital / 18 octombrie 2021

AROBS atrage 74,2 milioane de lei de la investitori în cadrul celui mai mare plasament privat din istoria pieţei AeRO

AROBS Transilvania Software (simbol bursier AROBS), companie românească de IT, anunţă închiderea cu succes a celui mai mare plasament privat din istoria pieţei AeRO prin atragerea sumei de 74,2 de milioane de lei de la investitori. Compania are în vedere listarea acţiunilor pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în următoarele săptămâni, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Le urăm bun-venit noilor investitori în echipa AROBS şi abia aşteptăm să pornim la drum împreună în această nouă etapă de dezvoltare a companiei. Avem planuri ambiţioase de creştere a afacerii, iar capitalul obţinut în urma plasamentului privat încheiat cu succes încă din prima zi ne va sprijini în acest demers. Contextul în care ne aflăm astăzi este unul benefic pentru companie şi pentru investitorii noştri. În următoarea perioadă ne vom axa pe identificarea de companii din domeniul IT pe care să le includem în Grupul AROBS prin tranzacţii de tip M&A, precum şi pe creşterea afacerilor noastre la nivel naţional şi internaţional. Le mulţumim investitorilor pentru încrederea acordată şi le transmitem că suntem în plin proces către finalizarea procedurilor de listare, cât mai curând, a acţiunilor AROBS pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti," a declarat Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

AROBS Transilvania Software, fondată în anul 1998 de către Voicu Oprean, este specializată în furnizarea de soluţii software personalizate, bazate pe cele mai noi tehnologii, şi deţine, de asemenea, mai multe soluţii software care au o prezenţă puternică pe piaţa românească şi în Europa Centrală şi de Sud-Est. Sute de specialişti software sunt implicaţi în proiecte de software personalizat, pentru parteneri internaţionali, în industrii foarte exigente, ca automotive, travel tech, IoT, industria farmaceutică, soluţii Fintech şi Enterprise.

Începând cu anul 2003, compania dezvoltă produse software şi soluţii proprii precum TrackGPS, Optimall, RateWizz, MonePOS şi o soluţie pentru digitalizarea manualelor şcolare. Ca urmare a unor achiziţii efectuate de AROBS în ultimii trei ani, compania deţine şi următoarele produse software: SASFleet, TrueHR şi SoftManager CRM+. Prin achiziţia CoSo Benelux, în 2018, AROBS a deschis o nouă linie de business în subsectorul RPA (robotic process automation) în sub-sectoarele logistică şi TMS.

În cadrul plasamentului privat, care a început în data de 15 octombrie, un total de 54.697.494 acţiuni, respectiv 12% din capitalul social curent al companiei, au fost vândute la un preţ de 1,357 lei pe acţiune. La plasament au participat 149 investitori de retail, 38 profesionali şi 9 investitori instituţionali. Oferta s-a închis anticipat în prima zi, pe fondul unei suprasubscrieri de 2,82 ori, investitorii plasând ordine în valoare totală de 209,7 milioane de lei. Prin urmare, rata de alocare a acţiunilor este de 35,4%.

"Ne bucurăm că am asistat AROBS Transilvania Software în realizarea primului pas al drumului spre listare şi anume plasamentul privat. Acest plasament a atras un interes uriaş atât din zona investitorilor de retail şi profesionali, astfel că a fost încheiat anticipat încă din prima zi de derulare, ceea ce ne arată încă o dată apetitul ridicat al investitorilor faţă de companiile antreprenoriale româneşti. Este o nouă tranzacţie de referinţă pentru BRK Financial Group care intermediază cu succes cel mai mare plasament privat de acţiuni din istorie - la un multiplu de 3 ori faţă de următorul din ierarhie, iar AROBS, prin capitalizarea anticipată pe care o are - peste 600 milioane lei depăşeşte de minim 3 ori, oricare altă companie listată anul acesta pe sistemul multilateral de tranzacţionare al BVB. Vom asista în continuare AROBS pentru îndeplinirea tuturor demersurilor în vederea listării pe AeRO, proces pe care ne propunem să-l finalizăm în următoarele săptămâni," a declarat Monica Ivan, Director General al BRK Financial Group.

În urma plasamentului privat, structura acţionariatului companiei este următoarea: Voicu Oprean, fondator şi CEO deţine 64% din acţiuni, 8,8% sunt acţiuni ce urmează a fi utilizate în programul de tip Stock Option Plan, care va fi implementat în cadrul companiei, Cabrio Investment SRL deţine 8,8%, managementul şi angajaţii cheie deţin 6,4% din acţiunile AROBS, în timp ce investitorii BVB deţin 12% din acţiuni.

În anul 2020, AROBS Transilvania Software a înregistrat, la nivel individual, o cifră de afaceri de 154,5 milioane de lei, EBITDA de 46,6 milioane lei şi un profit net de 40,4 milioane. Pentru anul 2021, compania estimează venituri la nivel consolidat în Grupul AROBS, de 192,7 milioane de lei şi EBITDA consolidat de 52,8 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Astia de la BRK sunt chiar fenomenali, pentru fiecare gunoi pe care il listeaza(REIT, FRB) vin cu cate un juvaier de genul AROBS, ONE zici ca joaca alba neagra

    1. ramane sa vedem ce juvaier este ... ca de one ...

    au spus ceva ca vor cumpara si SIF bnet?

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb