ARPIM/APMGR: Suplimentarea cu 175 milioane lei la BaT din trimestrul 4 este necesară

A.C.
Macroeconomie / 1 august 2014

Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) consideră că suplimentarea bugetului medicamentelor trebuie privită ca o prioritate pentru pacienţii români, fiind necesară alocarea a 175 milioane lei în plus la bugetul aprobat trimestrial (BaT) începând cu trimestrul 4 al anului curent, potrivit unui comunicat comun al celor două asociaţii remis redacţiei.

ARPIM şi APMGR "salută preocuparea autorităţilor pentru îmbunătăţirea finanţării sistemului de sănătate prin creşterea alocării bugetare pentru sănătate, în condiţiile colectării suplimentare faţă de nivelul planificat, a peste 350 milioane lei din taxa clawback", se arată în comunicare.

Potrivit aceleeaşi surse, următorul pas este prioritizarea corectă a alocării sumei suplimentare, "context în care industria farmaceutică românească atrage atenţia că bugetul actual alocat medicamentelor nu răspunde nevoilor reale de tratament ale pacienţilor. Tocmai de aceea, suplimentarea bugetului medicamentelor trebuie privită ca o prioritate pentru pacienţii români, fiind necesară alocarea a 175 milioane lei în plus la bugetul aprobat trimestrial (BaT) începând cu trimestrul 4 al anului curent (2014)".

Călin Gălăşeanu, Preşedintele ARPIM a declarat: "Starea de sănătate a populaţiei şi economia ţării sunt direct afectate de nivelul de finanţare a sistemului de sănătate. România are nevoie de o populaţie sănătoasă şi pentru aceasta, autorităţile ar trebui să depună eforturi pentru ca, treptat, procentul din PIB alocat sănătăţii care acum este de 3,9% să ajungă la minimum 7%".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb