ARSC şi Urban Scope vor moderniza transportul public în Chişinău

T.B.
Companii / 11 decembrie 2023

ARSC şi Urban Scope vor moderniza transportul public în Chişinău

Urban Scope în colaborare cu Asociaţia Română pentru Smart City şi Biz Matters anunţă lansarea proiectului "Dezvoltarea Studiului de e-ticketing pentru Primăria Municipiului Chişinău", un parteneriat strategic pentru dezvoltarea transportului public în Chişinău, se arată într-un comunicat al ARSC, remis redacţiei.

Proiectul vizează dezvoltarea Sistemelor Inteligente de Transport în Chişinău, ceea ce reprezintă un pas semnificativ în direcţia modernizării infrastructurii de transport public şi, totodată, primul proiect în consorţiu pentru Urban Scope şi Asociaţia Română pentru Smart City în Republica Moldova, informează sursa citată.

Parteneriatul pentru derularea acestui proiect a fost stabilit pe 8 decembrie, în prezenţa primarului Chişinăului, Ion Ceban, fiind un moment important care marchează începutul dezvoltării unui nou sistem în transportul public din capitala Republicii Moldova, transmite ARSC. Acest proiect ambiţios, susţinut prin finanţare europeană în cadrul Iniţiativei de Dezvoltare a Transportului din Chişinău, se concentrează pe crearea unui sistem inteligent de e-ticketing, arată datele comunicatului.

Scopul acestui demers este de a aduce îmbunătăţiri semnificative în viaţa comunităţii, prin facilitarea accesului la un serviciu de transport public mai eficient, adaptat tehnologic şi centrat pe nevoile călătorilor, potrivit sursei indicate. Inovaţia stă la baza acestui sistem, care promite să transforme complet experienţa călătorilor prin implementarea tehnologiei de ultimă oră pentru achiziţia şi utilizarea biletelor într-un mod simplu şi eficient, se mai arată în comunicat. Pe lângă îmbunătăţirea experienţei utilizatorilor, sistemul va contribui şi la optimizarea operativă a transportului public, având un impact pozitiv asupra mediului, precizează sursa.

Potrivit comunicatului, preşedintele ARSC a declarat: "Ca Preşedinte al Asociaţiei Române pentru Smart City, sunt extrem de mândru să anunţăm primul nostru proiect major în Republica Moldova, marcând un moment extrem de important pentru organizaţia noastră. Acest proiect semnificativ în Chişinău, realizat în colaborare cu Urban Scope şi BizMatters Consulting, nu este doar o extindere a activităţii noastre dincolo de graniţele României, ci şi o demonstraţie a experienţei şi competenţei noastre acumulate în domeniul dezvoltării urbane inteligente. Experienţa noastră în România ne-a oferit o înţelegere profundă a provocărilor şi oportunităţilor în transformarea oraşelor în comunităţi inteligente, eficiente şi orientate către nevoile cetăţenilor. Această experienţă este acum valorificată în Moldova, unde vom aplica cele mai bune practici şi inovaţii pentru a dezvolta un sistem de e-ticketing pentru transportul public din Chişinău. Este un pas important în misiunea noastră de a promova oraşe inteligente şi sustenabile în regiune. Prin acest proiect, dorim să aducem un impact pozitiv asupra calităţii vieţii în Chişinău şi să demonstrăm cum tehnologia şi inovaţia pot transforma eficient serviciile publice. Colaborarea strânsă cu partenerii noştri şi cu autorităţile locale va fi esenţială în acest proces. Ne angajăm să lucrăm cu toate părţile interesate pentru a asigura că soluţiile propuse sunt nu doar tehnologic avansate, dar şi adaptate nevoilor specifice ale comunităţii din Chişinău. Acest proiect face parte din strategia organizaţiei noastre de promovare a competenţelor naţionale în regiune şi transformarea României într-un adevărat Hub Regional pentru Smart City", declară Eduard Dumitraşcu, Preşedinte ARSC.

Conform sursei menţionate, CEO-ul Urban Scope a transmis: "În calitate de reprezentant al Urban Scope, sunt profund onorat şi entuziasmat să anunţăm implicarea noastră în acest proiect de transformare urbană în Chişinău. Colaborarea noastră cu Asociaţia Română Smart City în cadrul consorţiului format reprezintă un pas uriaş către materializarea viziunii noastre comune de a inova şi îmbunătăţi transportul public. Acest proiect, parte a iniţiativei "MOVE IT like Lublin', finanţat de Uniunea Europeană, nu este doar o oportunitate de a implementa soluţii tehnologice avansate, ci şi o platformă de a modela viitorul mobilităţii urbane într-un mod care răspunde direct nevoilor şi aşteptărilor cetăţenilor din Chişinău. Ne propunem să dezvoltăm un sistem de e-ticketing intuitiv şi accesibil, care va simplifica şi eficientiza experienţa de călătorie pentru fiecare utilizator. Pe parcursul acestui proiect, ne vom concentra pe integrarea tehnologică, dar şi pe adoptarea soluţiilor noastre la contextul specific al Chişinăului. Scopul nostru principal este de a asigura că fiecare etapă a proiectului este realizată cu grijă, precizie şi în strânsă colaborare cu toţi actorii implicaţi", declară Radu Dragomir, CEO Urban Scope.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb