ASALT ASUPRA CAPITOLIULUI: Michelle Obama mărturiseşte că a resimţit ''atât de multe emoţii'' şi a rămas cu ''foarte multe întrebări''

G.U.
Internaţional / 8 ianuarie 2021

Michelle Obama mărturiseşte că a resimţit ''atât de multe emoţii'' şi a rămas cu ''foarte multe întrebări''

Fosta Primă Doamnă a SUA Michelle Obama a mărturisit pe Twitter că miercuri a fost iniţial "entuziasmată" de vestea că predicatorul baptist de culoare Raphael Warnock a câştigat cursa pentru un loc în Senatul SUA, pentru ca apoi să se simtă "descurajată mai puternic şi mai rapid decât oricând", după asaltul asupra Capitoliului al unor manifestanţi violenţi susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, relatează astăzi dpa, conform Agerpres.

"Ziua (de miercuri) a reprezentat îndeplinirea dorinţelor unui preşedinte infantil şi nepatriot, care nu suportă realitatea propriilor eşecuri", a continuat Michelle Obama, referindu-se la mulţimea care a luat cu asalt Capitoliul ca fiind o "bandă" şi denunţând faptul că manifestanţii au arborat drapelul confederat - folosit în războiul de secesiune din SUA de statele confederate, susţinătoare ale sclaviei -, "au profanat centrul guvernului american", iar apoi majoritatea lor au părăsit liberi clădirea, informează Agerpres.

"Am rămas cu foarte multe întrebări - despre viitor, despre securitate, extremism, propagandă şi multe altele. Dar una dintre ele mă macină cel mai tare: dacă aceşti protestatari ar fi arătat ca oamenii care merg în fiecare duminică la biserica baptistă Ebenezer (biserica din Atlanta unde este pastor Warnock şi oficia Martin Luther King)? Ce ar fi fost diferit?" - a scris Michelle Obama.

"Iar cei care spun despre alţii că nu sunt patrioţi pentru că nu fac decât să îngenuncheze în proteste tăcute, care se întreabă de ce trebuie să ni se atragă atenţia că Vieţile negrilor contează (Black Lives Matter) au putut vedea ieri dureros de clar că anumitor americani li se permite, practic, să denigreze steagul şi simbolurile naţiunii noastre. Ce au de spus acum toţi aceşti oameni?", a mai punctat fosta Primă Doamnă a SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb