ASAM Iaşi a finalizat investiţii de peste 5 milioane de euro

ARISTICĂ BRÂNZAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 ianuarie 2006

Interviu cu Daniel Lazăr, directorul comercial al societăţii

Producţia ASAM este destinată atît pieţelor interne cît şi externe, peste 40% din producţie fiind absorbită de pieţele externe din Germania, Austria, Elveţia, Franţa, Egipt, Iran şi Siria. ASAM SA Iaşi îşi desfăşoară activitatea în cadrul industriei constructoare de maşini, fiind în prezent unul dintre producătorii importanţi de piese şi subansamble pentru mijloace de transport, maşini şi utilaje agricole, devenind în ultimul timp şi un fabricant şi furnizor competitiv de repere, subansamble şi echipamente specifice căilor ferate şi indus-triei extractive miniere şi petroliere. La nivel de platformă industrială, ASAM SA Iaşi se prezintă ca o unitate integrată, cu sectoare specifice industriei constructoare de maşini şi anume: turnătorie, forjă, tratamente termice, prelucrări mecanice, mecano-sudură, acoperiri metalice. "Capacitatea de turnare piese din fontă şi oţel este de circa 500 tone/lună, iar pentru piese forjate de aproximativ 400 tone/lună", a declarat domnul director Daniel Lazăr.

Din anul 2000, membră a Grupului de firme "Conex"

În anul 2000, ASAM SA Iaşi a devenit membră a Grupului de firme "Conex", grup românesc cu capital integral privat. Apartenenţa la acest grup a condus la asimilarea în fabricaţie a unor noi grupe de produse, destinate sectoarelor: minier, petrolier, energetic şi material rulant de cale ferată. În anul 2005, societatea a asimilat în fabricaţie produse pentru sectorul auto în regim de piese de origine şi prim-montaj, ca rezultat al unor parteneriate cu producători de autoturisme, situate în gama de produse turnate şi forjate.

Certificări şi autorizări

ASAM SA Iaşi are implementat Sistemul de Management al Calităţii conform ISO 9001/2000, certificat de TUV Thuringen, pe plan intern produsele ASAM fiind certificate din punct de vedere al calităţii de autorităţile competente (AFER, RAR, RENAR).

În ultimii ani, investiţii de peste 5.000.000 euro

În ultimii ani, ASAM SA Iaşi a finalizat investiţii în valoare de peste 5.000.000 euro, cele mai reprezentative constînd în: achiziţionarea unei linii semiautomate turnare fontă în sectorul turnătorie, în valoare de 1.800.000 euro; achiziţionarea de dotări în conformitate cu reglementările din domeniul protecţiei mediului, în valoare de 300.000 euro; achiziţionarea de strunguri cu comandă numerică în sectorul prelucrări mecanice, în valoare de 800.000 euro; achiziţionarea unei linii de acoperire galvanizare, în valoare de 600.000 euro; amenajări clădiri, spaţii de birouri necesare îmbunătăţirii condiţiilor de muncă, în valoare de 400.000 euro.

În 2006, investiţii de 1.500.000 euro

Principalele investiţii ţintite în anul 2006 vizează achiziţionarea de utilaje specifice sectorului forjă, în valoare estimativă de 500.000 euro şi o linie automată de turnare în cadrul sectorului turnătorie, cu o valoare de 1.000.000 euro.

Piesele de schimb auto asigură 45% din venituri

Ponderea cea mai mare în cadrul veniturilor realizate de ASAM SA Iaşi o deţin piesele de schimb auto (45%), urmate de produsele turnate (20%) şi forjate (20%). Produsele pentru industriile: petrolieră, minieră şi energetică deţin o pondere de 15% în veniturile societăţii.

Evoluţia pieţei interne şi soluţii de promovare a imaginii firmei

"Pe segmentul de piaţă pe care acţionează compania ASAM SA Iaşi se înregistrează un palier cu un uşor trend des-crescător, caracteristică ce este generată de instabilitatea şi schimbările majore în structura şi organizarea producătorilor autohtoni.

Activitatea de promovare a imaginii firmei se realizează prin participarea la tîrguri interne şi internaţionale, conferinţe, seminarii, prezentări de companie, apariţii în diverse cataloage, portaluri de afaceri", a spus domnul Daniel Lazăr.

Furnizori, clienţi

În vederea aprovizionării de materii prime folosite în procesul de producţie, ASAM a dezvoltat relaţii de afaceri cu furnizori cu precădere autohtoni.

Principalii furnizori interni deţin 92% din totalul materiilor prime achiziţionate de ASAM SA Iaşi, iar aceştia sînt: "Mittal Steel Galaţi" SA Galaţi, "COS" SA Târgovişte, "Mittal Steel Roman" SA Roman, "Mettal Steel" Iaşi SA Iaşi etc.

Societatea a derulat în ultimii ani colaborări cu parteneri de renume din ţară, unităţi din industria auto, industria prelucrătoare, extractivă, transporturi, precum şi dealerii de piese auto (ponderea cea mai mare o deţin dealerii de piese auto, din ţară şi din UE).

Greutăţi în activitate

Principalele greutăţi cu care se confruntă societatea ASAM SA Iaşi ţin de creşterile continue ale preţurilor utilităţilor şi materiilor prime, care determină probleme în menţinerea preţurilor la acelaşi nivel pentru perioade rezonabile de timp, prezenţa în continuă creştere a producătorilor care practică politici de dumping şi concurenţa indusă în piaţă de către prezenţa producătorilor de renume de pe piaţa mondială, care practică preţuri similare celor de pe piaţa internă.

Proiecte de viitor

"Proiectele de viitor ale societăţii noastre se definesc prin retehnologizarea şi modernizarea sectoarelor productive, dezvoltarea de produse noi şi achiziţionarea de utilaje pentru creşterea productivităţii, calităţii şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi mediu", a afirmat domnul Daniel Lazăr.

2.118.000 RON profit net pe 11 luni 2005

ASAM SA Iaşi a desfăşurat în ultimii ani o activitate profitabilă, realizînd un profit net de 509.474 RON în anul 2003, 874.050 RON în 2004, respectiv 2.118.173 RON pe 11 luni 2005, fapt care face dovada unui bun management.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb