ASASINAREA LUI BORIS NEMŢOV Unul dintre cei 5 suspecţi arestaţi a recunoscut că a participat la asasinat

Internaţional / 8 martie 2015

Actualizare 18:21

Unul dintre cei cinci suspecţi prezentaţi azi unui tribunal din Moscova a recunoscut că a participat la asasinarea opozantului rus Boris Nemţov, împuşcat mortal la 27 februarie în apropiere de Kremlin, a anunţat o judecătoare, care a decis să-i plaseze în detenţie până la 28 aprilie pe Zaur Dadaev şi pe ceilalţi patru bărbaţi arestaţi, transmit agenţiile de presă AFP şi Reuters.

"Măsurile luate înaintea procesului sunt solid justificate. Participarea lui (Zaur) Dadaev la crimă a fost confirmată de mărturisirea sa", a precizat judecătoarea, potrivit agenţiei de presă ruse TASS.

De origine cecenă, Zaur Dadaev, care, potrivit agenţiei RIA Novosti, a fost comandantul-adjunct al unui batalion de poliţie afiliat Ministerului de Interne al Ceceniei, a fost arestat ieri în Inguşetia, republică instabilă care se învecinează cu Cecenia, în Caucazul rus.

Numele său apare pe site-ul oficial al guvernului cecen, care indică faptul că Vladimir Putin a acordat în octombrie 2010 Medalia de Merit "sergentului Zaur Dadaev", fără a fi însă posibil să se verifice dacă este sau nu vorba de un simplu omonim, potrivit AFP.

Dadaev a fost arestat împreună cu Anzor Gubacev, şi el de origine cecenă, angajat al unei firme private de securitate din Moscova, potrivit RIA Novosti. Gubacev a pledat nevinovat, precizează agenţia TASS.

Prezentaţi de asemenea tribunalului moscovit, ceilalţi trei suspecţi, Tamerlan Eskerhanov, Ramzat Bakaev şi Shagui Gubacev, fratele mai mic al lui Anzor Gubacev, şi-au susţinut de asemenea nevinovăţia, potrivit agenţiilor ruse de presă.

Toţi trei de origine cecenă, ei au fost arestaţi ieri şi astăzi în Inguşetia, a precizat Albert Barakoev, secretar al Consiliului de Securitate al republicii caucaziene.

Shagui Gubacev a spus că "nu a comis nicio crimă", în timp ce Ramzat Bakaev a precizat că se afla acasă la el când a fost arestat de poliţie.

"Dacă aş fi participat (la crimă), aş fi încercat să mă ascund", a declarat el.

Ultimul suspect, Tamerlan Eskerhanov, a spus că el a fost la serviciu în fiecare zi, ca de obicei.

"Suspecţii au negat implicarea în această crimă, însă anchetatorii au dovezi privind participarea lor", a indicat un reprezentant al tribunalului, citat de agenţiile ruse de presă. Aceste probe trebuie acum prezentate de anchetatori în zece zile.

O sursă din cadrul poliţiei, citată de agenţia de presă Interfax, a indicat că un al şaselea suspect s-a sinucis cu o grenadă în timp ce locuinţa sa era încercuită de forţele de ordine la Groznîi, capitala Ceceniei.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb