Ascenta: Peste 60 de servicii electronice vor fi dezvoltate de primării

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 23 martie 2009

Peste 60 de noi servicii electronice de nivel trei sau patru vor fi puse la dispoziţia cetăţenilor şi agenţilor economici în urma realizării proiectelor depuse de primării pe operaţiunea de implementare a soluţiilor de e-guvernare, a declarat Raluca Covaci, director al companiei Ascenta din grupul Softwin.

Serviciile electronice de nivel trei reprezintă o interacţiune bi-direcţională între administraţie şi cetăţean/agent economic, respectiv posibilitatea de a transmite online formulare completate. Nivelul patru înseamnă deja tranzacţii electronice complete, inclusiv livrarea şi/sau plata online a serviciilor pentru persoane fizice sau juridice.

Din datele Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale /MCSI/, pentru această operaţiune s-au înscris on-line 117 proiecte, în valoare de peste 400 milioane lei. Valoarea totală a acestora depăşeşte de aproape patru ori totalul bugetului dedicat acestui apel, în valoare de 105 milioane lei.

Conform unui studiu ANIAP, la sfârşitul anului 2007, din 2.225 unităţi administrative teritoriale, doar 14 ofereau servicii electronice de nivel 3 şi 4, altele decât plata online a impozitelor şi taxelor locale.

De asemenea, şase dintre acestea ofereau module pentru autorizaţii de construcţii, bibliotecă publică - 1, certificate de stare civilă - 1, în timp ce cinci administraţii puneau la dispoziţia agenţilor economici servicii de nivel trei în zona achiziţiilor publice şi doar două de nivel 4.

"Fondurile structurale vor oferi posibilitatea ca numărul serviciilor de acest gen să crească exponenţial începând cu a doua jumătate a anului. În această perioadă în care încasările primăriilor se diminuează, considerăm că administraţia publică poate pune accent pe eficientizarea colectării taxelor şi impozitelor, precum şi oferirea de servicii electronice contra cost, uşor de aplicat şi de utilizat. Ascenta vine în întâmpinarea acestor nevoi şi a dezvoltat module informatice pentru servicii ale Biroului Unic, precum registratură, autorizaţii comerciale sau autorizaţii de construcţii", a mai declarat Raluca Covaci.

Ascenta este brandul sub care activează, din noiembrie 2006, divizia de consultanţă IT şi soluţii software specifice din cadrul grupului Softwin. Misiunea Ascenta este de a oferi consultanţă IT pe procese de business şi soluţii integrate companiilor şi instituţiilor din domeniile: administraţie publică, asigurări, financiar-bancar, logistică-distribuţie, manufacturing, retail, telco şi utilităţi.

Ascenta este o divizie cu peste 100 de specialişti de top: consultanţi, dezvoltatori, project manageri, specialişti de calitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb