ASF a desfăşurat o serie de programe dedicate educaţiei financiare, în cadrul Global Money Week

Ioana Dogaru
Miscellanea / 22 martie 2016

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a derulat în cadrul iniţiativei Global Money Week (GMW) - care se încheie astăzi, o serie de programe dedicate educaţiei financiare, adresate atât elevilor din mediul preuniversitar, cât şi studenţilor, potrivit unui comunicat de pres[ remis redacţiei.

"ASF îşi propune astfel să asigure accesul tinerilor atât la noţiunile de bază care explică mecanismele de funcţionare a pieţelor financiare non-bancare, dar şi să furnizeze informaţii şi date cu caracter aplicat şi studii de caz", se arată în comunicat.

Luni, 14 martie 2016, Preşedintele ASF, domnul Mişu Negriţoiu, a participat, alături de un grup de elevi de clasa a VII-a la deschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti. Acest demers simbolic a vizat marcarea debutului Global Money Week în România, dar a urmărit şi familiarizarea elevilor cu mediul bursier, precizează sursa citată.

Pe data de 17 martie, în cadrul "Laboratorului Academic" - programul ASF destinat dezvoltării educaţiei financiare în mediul universitar - a avut loc o sesiune de prezentări deschise dezbaterii la care au participat peste 300 de studenţi ai Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir din Bucureşti. Pe parcursul a patru ore de discuţii interactive, studenţilor le-au fost prezentate analize comparative între diferitele elemente practice şi concepte tehnice specifice ce stau la baza pieţelor financiare non-bancare (asigurări, piaţa de capital şi pensii private). De altfel, ASF şi Universitatea au încheiat un parteneriat al cărui obiect constă în realizarea de activităţi comune pentru studenţi în scopul educaţiei financiare şi al dezvoltării de capabilităţi practice.

În decursul săptămânii GMW, ASF a continuat orele de educaţie financiară în şcolile şi în liceele înscrise la începutul anului şcolar 2015-2016 în programul Autorităţii. De altfel, acesta a fost prezentat şi altor unităţi de învăţământ, la solicitarea conducerii acestora, existând posibilitatea extinderii acestei iniţiative şi la nivelul altor şcoli, se mai arată în comunicatul de presă.

Seria evenimentelor dedicate educaţiei financiare, din cadrul Global Money Week, s-a încheiat pe data de 19 martie 2016, când a avut loc ediţia a II-a programului "Fii deştept" adresat elevilor din clasele V-VIII. Prin intermediul acestui program educaţional non-formal, conceput pe bază de prezentări interactive şi discuţii libere, copiilor le-au fost explicate noţiuni referitoare la importanţa planificării financiare şi a diversificării veniturilor, la modalităţi de identificare a nevoilor şi a riscurilor, precum şi la utilitatea încheierii unei asigurări.

Tot săptămâna trecută, ASF a lansat şi site-ul www.asfromania.ro/edu dedicat exclusiv educaţiei financiare. Portalul prezintă, într-un limbaj accesibil şi într-o formă grafică prietenoasă, noţiuni elementare privind instrumentele şi mecanismele celor trei pieţe reglementate de către ASF - asigurări, piaţă de capital şi pensii private. Utilizatorii interesaţi au la îndemână un dicţionar de termeni specifici, o secţiune unde îşi pot testa cunoştinţele financiare, câteva sfaturi utile structurate pe grupe de vârstă sau trimiteri către alte legături externe. De asemenea, site-ul pune la dispoziţie toate materialele de curs care sunt utilizate în programele de educaţie financiară dezvoltate de ASF. De la debutul acestui proiect şi până în prezent, 22 de lectori din cadrul Autorităţii au susţinut peste 330 ore de curs pentru aproape 2.500 de elevi din 17 şcoli şi licee atât din Bucureşti, cât şi din ţară.

GMW se desfăşoară la nivel internaţional în perioada 14 - 22 martie 2016, pentru a sprijini promovarea importanţei educaţiei şi incluziunii financiare în rândul tinerilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb