ASF a încheiat primul trimestru cu excedent de 10,18 milioane lei

Ziarul BURSA #Companii / 23 aprilie 2015

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a consemnat în primul trimestru un excedent de 10,18 milioane lei, după ce a realizat venituri cu 10% mai mari decât cele bugetate, iar cheltuielile au reprezentat circa 70% din suma previzionată, a anunţat instituţia.

"Consiliul ASF a aprobat execuţia Bugetului de Venituri şi Cheltuieli la 31.03.2015, precum şi rectificarea BVC pe anul în curs. În primul trimestru al anului 2015, veniturile realizate au reprezentat 110% din cele bugetate, iar cheltuielile au fost de 72% faţă de prevederile bugetare, din care cheltuielile cu personalul au fost de 77% în raport cu cele previzionate. Trimestrul I s-a încheiat cu un excedent curent de 10.179.301 lei", se arată într-un comunicat al autorităţii.

ASF a încheiat anul trecut cu un excedent de 18,3 milioane de lei, de la un deficit de 9,8 milioane de lei în 2013, la venituri din activitatea de bază de 165,92 milioane de lei, în creştere cu 18,67% faţă de 2013.

Guvernul intenţionează ca 80% din excedentul anual al ASF şi al Autorităţii pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii să fie virat la Fondul asigurărilor de sănătate, pentru acest an baza de calcul incluzând şi excedentul rămas neutilizat din anii anteriori, potrivit Mediafax.

ASF se finanţează integral din venituri proprii extrabugetare.

Cheltuielile totale au scăzut faţă de 2013 cu 1,32%, de la 149,61 milioane de lei la 147,63 milioane de lei.

Cheltuielile de personal ale membrilor Consiliului ASF în 2014 s-au redus cu peste 78% faţă de bugetele destinate în acest sens membrilor consiliilor celor trei autorităţi precedente (CSA, CNVM şi CSSPP).

Bugetul ASF pe 2015 prevede în continuare reduceri substanţiale cu cheltuielile de personal, ca urmare a finalizării procesului de restructurare.

ASF a fost înfiinţată în 2013, prin preluarea şi reorganizarea atribuţiilor şi prerogativelor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deci, daca ASF si-a depasit bugetul, pentru ce a facut-o? Este Romania o tara aflata in dezvoltare a initiativei private? Mi se pare incredibil faptul ca asigurarile si piata de capital, care sufera amandoua dealtfel, au fost in stare sa genereze unei institutii de supraveghere asa de multe venituri incat aceasta a facut profit mult mai mult decat fac institutiile care-i platesc taxele. In sfarsit, este unul din paradoxurile Romaniei, pe care nu le intelege nici un om echilibrat la cap. Adica avem o tara bogata in resurse, in capital uman, inca avand cetateni respectabili, care-si platesc impozitele si taxele, dar in care o minoritate nu face cele mai dinainte, dar nici nu aduce nimic ca aport social, cu toate ca se imbogateste de la an la an. Cum? Pai furand din bugetul tarii si dand mita sociala celor 500.000 de persoane angajate in sistemul de stat (direct si indirect), persoane care la randul lor devin lideri de opinie in microgrupurile lor si determina alegerea continua a politicienilor corupti, tocmai aceia formand minoritatea de care vorbeam. Iar Romania a stat pe loc 25 de ani, lasandu-i pe altii sa-si dezvolte tarile si economiile. Nu credeti? Uitati-va ca oamenii de afaceri din afara Romaniei inca nu au nici acum inceput investitiile abandonate acum 4-5 ani pentru alte tari ca Polonia, Bulgaria, Slovacia, cu toate ca Presedintele actual este de alta factura decat pseudo-comunistii corupti si hoti care au condus inainte, si mai inainte, si inca si mai inainte... Urmariti UDMR sa va dati seama ca nu s-a schimbat inca nimic in Romania ultimilor 4 luni. Inca nu au ales nici o parte, nici pe liberali nici pe social-democrati. Asta inseamna ca alegerea presedintelui n-a avut efectul scontat, ca liberalii (dreapta activa) este slaba, iar social-democratii inca isi "aranjeaza afacerile si protectia". Deci, ce facem? Platim in continuare taxe si impozite, facem institutiile de supraveghere bogate, in timp ce afacerile private scad in volum si numar? Deci catre ce ne indreptam? Catre un esec previzibil de tipul celui din Grecia? Suntem totusi indatorati cu peste 100 miliarde euro! Si nu i-am folosit pentru invetitii, ci pentru cheltuieli cu asigurarile sociale si cu transferul averilor de la statul roman catre buzunarele private ale unora sau altora. Bursa a murit, asigurarile sunt in agonie, dar supravegherea acestora are profit? Despre ce vorbim noi aici?

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb