ASF a publicat primul raport privind stabilitatea pieţelor financiare nebancare

I.I.
Piaţa de Capital / 19 august 2019

ASF a publicat primul raport privind stabilitatea pieţelor financiare nebancare

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a elaborat primul raport privind stabilitatea financiară a pieţelor pe care le reglementează şi supraveghează, respectiv piaţa asigurărilor, piaţa de capital şi piaţa pensiilor private.

"Raportul, elaborat de specialiştii din cadrul ASF şi aprobat de Consiliul Autorităţii, este primul nostru demers de acest fel şi reprezintă o lucrare de anvergură, o radiografie amplă a unei părţi fundamentale din activitatea Autorităţii de Supraveghere Financiară", a declarat preşedintele ASF, Leonardo Badea, conform unui comunicat al ASF.

Raportul prezintă, în capitole distincte, situaţia actuală a celor trei pieţe, din perspectiva stabilităţii financiare, aşa cum aceasta reiese din interpretarea şi analiza indicatorilor raportaţi de entităţile supravegheate de ASF, aferenţi datei de referinţă de 31 martie 2019, şi a celor mai recente date şi informaţii disponibile cu privire la evoluţia pieţelor financiare.

Imaginea de ansamblu, ce rezultă din informaţiile şi analizele prezentate în raport, evidenţiază o situaţie pozitivă şi evoluţii staţionare din perspectiva stabilităţii financiare a pieţelor supravegheate de ASF. La finele trimestrului I al anului 2019, stabilitatea sistemului financiar nebancar se menţine robustă, fără riscuri sistemice semnificative, se menţionează în comunicat.

Analiza stabilităţii sectoarelor financiare reglementate şi supravegheate de către ASF este necesară nu doar prin prisma modului în care sunt transpuse şi respectate reglementările europene specifice, ci şi datorită faptului că aceste sectoare pot reprezenta canale de transmisie ale şocurilor externe către alte componente ale sistemului financiar.

"Pieţele financiare în general şi mai ales cele trei sectoare supravegheate de ASF (datorită complexităţii şi diversităţii ridicate) fac în permanenţă obiectul unor modificări legislative şi al unor acţiuni la nivel local, dar şi armonizat, la nivel european, orientate către consolidarea stabilităţii şi îmbunătăţirea mecanismelor de funcţionare a acestora în beneficiul participanţilor şi consumatorilor", se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Leo cat de [fragment eliminat conform regulmentului] poti sa fi cu expresiile tale esuate de profesoras de la Valahia "...Citez: "Raportul, elaborat de specialiştii din cadrul ASF şi aprobat de Consiliul Autorităţii, este primul nostru demers de acest fel şi reprezintă o lucrare de anvergură, o radiografie amplă a unei părţi fundamentale din activitatea Autorităţii de Supraveghere Financiară". E foarte amplu raportul..un amalgam de informatii aiurea luate de tine de pe la CNSM - BNR, banalitati despre cursul euro..informatii de prin rapoartele ASF, date luate gratuit de la INS...neslefuit, dar acceptabil (iti place sa il copiezi pe Radulescu de la BNR cu rapoartele lui pe stabilitate financiara care nu au Justify in word ca e greu..mai bine le lasa ca strofe de poezie). Pacat ca este prezentat de unul ca tine. Noroc ca este aprobat de catre CASF. Sigur toti l-ati citit acolo rand cu rand litera cu litera cu degetul in gura. Gabita mai posta 2 chestii pe Linkedin, dar ati retinut tot ce este in ele :-j, ati priceput tot si fara aprobarea voastra...zau nu stiu ce se intampla. Ce noroc ai avut tu si astia ca tine cu Revolutia din '89. Mare noroc. Din Piccolo si maistri de fabricute sa deveniti in capitalism mari priceputi in piete financiare cand voi stiti afaceri complexe: iau cico cu 2 lei si il vand cu 3. Tara fara viitor!

    1. Esti surmenata rau.Mai bine încearcă să dormi.

      Sau ai coșmaruri? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb