ASF a răspuns oficial Ziarului BURSA: Nu vă dăm documentul solicitat

Piaţa de Capital / 16 octombrie 2020

ASF a răspuns oficial Ziarului BURSA: Nu vă dăm documentul solicitat

Actualizare - Opinia avocatului Gheorghe Piperea:

"Să înţeleg că o adresă care emană de la ASF este considerată "adresă externă"? Trebuie să recunosc că e o formulă insolită (ca să mă exprim eufemistic).

Informaţia solicitată de dl Goldstein este de interes public evident, având în vedere că este vorba de un reper pentru orice investitor care ar fi interesat să investească sau, după caz, să părăsească un fond de investiţii. Numai în cazul în care s-ar pune problema unor informaţii confidenţiale/privilegiate (care, oricum, nu sunt publice) dezvăluirea ar putea fi refuzată".

---

Autoritatea de Supraveghere Financiară a răspuns în mod oficial solicitării Ziarului BURSA de a primi o copie după documentul ASF SI/DRA nr.2690.1/18.06.2019 după cum urmează:

"Stimate domn,

Strategia conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară este de transparentizare a activităţii sale ori de câte ori poate distribui informaţii de interes public, în limita prevederilor legale. Conform cu această strategie şi având în vedere solicitarea dumneavoastră înregistrată la A.S.F. sub numărul RG/30030/14.10.2020 şi P-DCRI 118/15.10.2020, adresată în temeiul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, vă transmitem în documentul anexat informaţiile furnizate de Sectorul Instrumentelor şi Investiţiilor Financiare din cadrul A.S.F.

În speranţa că răspunsul nostru serveşte demersului dumneavoastră, vă mulţumim pentru interesul acordat activităţii Autorităţii de Supraveghere Financiară."

"Stimate Domnule Goldstein,

Ca urmare a adresei dumneavoastră înregistrată la ASF cu nr. RG30030/14.10.2020, prin care solicitaţi, în baza Legii nr. 544/2001, cu modificările şi completările ulteriorare, o copie a adresei ASF nr. S1/DRA 2690.1/18.06.2019, vă aducem la cunoştinta următoarele:

Documentul solicitat face parte din categoria documentelor de tip ,,adrese externe" care nu se regăseşte în Lista cuprinzand documentele de interes public privind activitatea desfăşurată de ASF, publicată pe site-ul instituţiei în conformitate cu prevederile art. 5 din Legea nr. 544/2001, cu modificările şi completările ulterioare.

În ceea ce priveşte adresa ASF nr. SI/DRA 2690.1/18.06.2019 transmisă SIF BANAT CRIŞANA S.A., menţionăm că, faţă de cele citate în adresa dumneavoastră din raportul curent publicat de această societate în data de 30 iulie 2020, corespondenţa ASF precizează faptul că nu poate fi exceptată cu caracter general SIF Banat Crişana S.A. de la aplicarea metodei de evaluare stipulată la art. 113 lit. a) pct. 2 din Regulamentul ASF nr. 9/2014, în cazul în care sunt indeplinite cerinţele de lichiditate necesare pentru activarea acestei prevederi. Totodată, s-a facut precizarea că, în caz contrar, există premise de creare a unui tratament potenţial discriminatoriu între participanţii din piaţă privind modul de reflectare în activul fondurilor de investiţii a societăţilor tranzacţionate în cadrul unui MTF.

Pe lângă cele menţionate anterior, s-a comunicat SIF BANAT CRIŞANA S.A. faptul că, la nivelul direcţiei de specialitate din cadrul ASF se va avea în vedere în perioada următoare identificarea modalităţii de reactualizare a metodelor de evaluare prevăzute de Regulamentul ASF nr. 9/2014. "

Opinia Cititorului ( 77 )

  1. Avem conducatorii pe care-i meritam.

    Din nefericire... 

    1. Pfiu drace ! O adresă emisă de o entitate a cărei indpendență prost înțeleasă și discriminatoriu utilizată , este întrecută numai de vestita , în sens negativ, Curte Constituțională, plină de neadevăruri, calcă în picioare orice logică a legii și a bunului simț. Treaba cu bunul simț însă revine surprinzător de umil (în raport cu Sif1) în ultima frază a adresei "externă". Scuze Vlad Tepeș, am luat-o pe arătură ,contaminat de la adresa ASF, asemenea entitate , ASF și asemenea indivizi obtuzi, șefii ASF, nu sunt și nu pot fi conducătorii năștri ! Nici în glumă.

      Este foarte grav ceea ce se intampla la ASF. Tocmai autoritatea care trebuie sa urmareasca aplicarea si respectarea legislației spe cifice pietei de capital, o incalca flagrant. A incalcat-o atunci cand nu a sanctionat concertarile unei anumite grupari active in piata de capital (ci numai concertarile care incomodau gruparea respectivă), a incalcat-o atunci cand nu a sanctionat manipularea pietei (de catre aceeași grupare activa in piata de capital) si o incalca acum, dand dovada de lipsa de transparenta in relația cu investiorții si cu un ziar de prestigiu din domeniul financiar (pentru a proteja, din nou, aceeasi grupare activa in piata de capital). Ceea ce face ASF-ul este cu mult dincolo de limita legalitatii si probabil vor exista curand reacții din partea instituțiilor europene de profil (pentru ca autoritatile noastre dorm in continuare). Comportamentul ASF este pur stalinist.

    " în cazul în care sunt indeplinite cerinţele de lichiditate necesare pentru activarea acestei prevederi" ??

    si unde este lichiditatea la titlurile in cauza,  

    Sa inteleg ca standardul la BVB/ din punctul de vedere ASF, daca ai tranzactie de 450 lei pe luna este titlu cu lichiditate??  

    No comment  

    Cel putin eu inteleg ca ASF`ul a spus daca titlurile indeplinesc cerineltele de lichiditate, nu poate excepta sa fie aplicata alta metoda de evaluare al titlurilor in cauza. Deci nu le-a dat voie, nici nu le-a spus cu subiect si predicat ca trebuie, i-a lasat sa face ce vor, au citit doar prima parte si sfarsitul unde se spune de fapt ceea ce este importat a fost ingorat, eu cel putin asta inteleg de aici. 

    Super, "dormi linistit ASF-ul lucreaza pentru tine "

    1. citeste regulamentul

      Exact.

      Asa am si banuit. 

      Bogdan Dragoi a mintit in rapoartele oficiale si a manipulat VAN-ul. 

      ASF nu i-a facut nimic.

      Citeste ce spune ASF ca spune adresa ASF nr. SI/DRA 2690.1/18.06.2019.

      Make, ai rezolvat problema cu ASF-ul așa cum “l-ai rezolvat și pe Fercală “ Va aduceți aminte când bvb.ro nu ii mai publica nimic lui Fercală , pentru ca era ilegal ? I-a publicat Make , și Fercală își face bagajul pentru a merge la închisoare ! Make te-ai născut talent și vei muri o speranța ! Ești penibil :))

      Bagă radierea Make , tu care ești Luceafărul presei din piața de capital :))

      Make , nu ai realizat ca ziarul tău nu este important și ca nimeni nu îți va Răspunde ? Te faci de ras la Bătrânețe !

      Articole părtinitoare pentru foștii sponsori ! Asta înseamnă acest ziar bun sa te ștergi la fund !

      Ha, ha, ha!

      N-ati priceput nimic! 

      Rau este sa fii nating! 

      Piticilor, petrecerea de abia acum incepe!

      Partyyyyyy! 

      Nu ai băgat radierea ? Ai pus plapuma peste Dinți? O sa vina broker-ul fugar sa ii dai banii ! Au existat salariați ai ziarului care au încasat bani de la sif5 ? Da-ne un punct de vedere sau formulează o plângere prealabila ! Aaa, sau cel mai bine fa ce știi tu : șterge comentariile :)) Ne lași ?

      Va las.

      Astazi sint generos. 

      Ai răspuns și nu ai șters comentariile ? Înseamnă ca ajungi și tu sa înțelegi ca este democrație ! Felicitări ( îți spun pe bune și fără ironie ) Felicitări

      Felicitări ( chiar nu o spun ironic ) ! Când îmi place atitudinea ta , eu recunosc ! Bravo , și încă o data felicitări ! Vorbesc foooaarteee serios

      Astazi sint bine dispus, asa ca permit democratia imbecililor.

      Pe idolul vostru Bogdan Dragutul de el Lakis ii paste mititica, direct.

      Minciuna si manipulare.

      Penal. 

      Am scris un comentariu la 2.7 pe care v-as ruga domnule Goldstein sa îl ștergeți ! Ați avut o atitudine extraordinara și eu cred ca am exagerat la comentariul 2.7 ! Am greșit și îmi pare rău ! Va multumesc

      Piperea nu ti-a spus Make ca nu ai voie sa publici semnatura olografa a vicepresedintelui autoritatii? Ca incalci prevederile Regulamentului GDPR? Nici de asta n-ai auzit? Adresa a stat suficient de mult publicata ca sa primesti o amenda de niste meleoane. Ha, ha, ha! Partyyyyyy!

      Semnătura domnului Gradinescu e le toate deciziile publicate pe site-ul ASF.ca și a președintelui ASF etc, etc. Ce grija aveam noi acum.

      Exact asta era problema pe bursa noastra - semnatura mafiotului Gradinescu.

      In rest, toate sunt excelente si SIF-urile dau pe-afara de sanatate si de prosperitate (ca si cotatiile lor). 

      Mafiotul Gradinescu v-a tra-o si Make a picat de fazan. Mai bine ramanea lebada in chiuveta. Asa ii trebuie daca s-a pus cu Gradinescu

      Vedem la sfarsit cum ramane cu trasul. Deocamdata Gradinescu si-a tras-o singur dar este prea prost ca sa isi dea seama de asta.

      VAAAAI

      AI AJUNS LA VARSTA SENECTUTII SI N AI INTELES NIMIC DIN VIATA ASTA 

      ORI IQ UL DVS E FFF SCAZUT ORI ATI FOST COINTERESAT PECUNIAR DE TUDORICA SI FECALA 

      A TREIA VARIANTA NU EXISTA 

      TE AI FACUT DE CACAO LA BATRANETE

      S H A L O M 

      Atat de prost ca nu i-a dat adresa lui Make. Dar tu esti si mai prost ca nu pricepi ca mascarada s-a sfarsit.

      Make, recunoaște, de data aceasta ai fost "extern".

      Nu doar adresele sunt/pot fi externe. 

      Auzi, fă? Tu tot acadeaua lui Virgil o sugi?

    Make si Ziarul Bursa nu mai primesc bani de la ciurezu ?!

    1. O ultima întrebare pentru domnul Goldstein : Ce înseamnă “ Rau este sa fii nating! “ Mai exact ce înseamnă “

      Nating” ? Este in franceza ? Eu cunosc engleză și nu exista asemenea cuvânt in limba engleză ! Poate “ nating “ este traducerea in franceza a cuvântului “ nothing” din limba engleză! Va rog sa ma ajutați sa înțeleg , pentru ca vreau sa învăț de la dumneavoastră ! Va multumesc 

      Priveste in oglinda si vei afla.

      Ai aflat?

      Sau nici asa nu reusesti? 

      Nu am aflat ! Poate te uiți tu in oglinda și realizezi ca ești “ un nimic” care va urla de foame !

      Imitatia n-are valoare.

      Imitatia mai arata si cat esti de prost. 

      Eu sunt “ prostul” care ți-a dat-o in gura!

      Și tu ai luat-o și ai înghițit-o fără sa lași strop !

      What YOU give is what YOU get “ bitch “ !

      Ai impresaia ca ai descoperit America si acum te crezi marele Cristofor Columb cand in realitate esti un prostovan mioritic care se leaga de o greseala absolut marunta.

      Chiar nu realizezi cat esti de penibil facand mare caz din nimic? 

      Nu are oglinda pentru ca a vrut sa dea mana cu cel care se uita la el cand a privit in oglinda si a spart-o!

      Partea proasta este ca nici minte nu prea are (dar probabil ca are bemve cu numele lui la placutele cu nr. de inmatriculare si locuieste la etajul 10 in Berceni sau Giulesti). 

      Dacă e nimic, de ce te oftici?

      Nu ma oftic (nu este cazul) dar am boala pe hoti, smecheri, nesimtiti si pe sustinatorii lor. Desi nu esti prost (cel putin in aparenta) ci dimpotriva, ai ales totusi sa le tii partea celor enumerati anterior jucand teatru cand nu era cazul. Ai potential dar il irosesti.

      Te mai întreb odată, de ce crezi că manipularea unui indice de referinta este o greșeală măruntă si ca de fapt Make nu a descoperit nimic. Asta ai vrut sa spui? Eu asta am înțeles.

    Ce frumos arata democratia imbecililor!

    Incapabili de subiect. 

    Mai, zombi, tocmai vi s-a naruit finantatorul!

    S-a dus dracului! 

    1. Tare rau mai e sa fii batran si nebun! Persoanele de fata se exclud, evident.

      Make, ce vrei fratioare? Vrei sa fuga toti copii de tine cand te vad? Vrei sa nu mai dea nimeni mana cu tine? Vrei sa nu mai fi deloc bagat în seama, sa comenteze toti "asta-i ala nebun, saracu'"?? Spune, ce vrei?  

      Ai facut tu o mare descoperire, de nu s-a sesizat ditamai Autoritatea? Le deschizi tu ochii acum, le arati Steaua Polara, credinta adevarata? Le dai tu rusinica ASF ului si-i bagi la racoare pe SIF1? Ma faci sa rad.

      Tu chiar nu intelegi ca NU AI NIMIC AICI? NIMIC, NIMIC? Astia-s curati, fratiorule, n-ai ce sa le faci, nu mai fi ridicol si stupid, nu te mai incapatana ca o faci pe reputatia ta. Iarta-ma ca-ti zic, dar atitudinea ta frizeaza nebunia.  

      Pacat de parul negru ce-l ai in cap. Nu ascunde nimic.

      Iar nebunia este evidenta la cei care te platesc pentru a inghite ciupercile nebune ce le baga pe nas zi de zi sau poate banii furati cu onestitate cum iti place tie sa scrii. 

      Pacat de parul negru ce-l ai in cap. Nu ascunde nimic.

      Iar nebunia este evidenta la cei care te platesc pentru a inghite ciupercile nebune ce le baga pe nas zi de zi sau poate banii furati cu onestitate cum iti place tie sa scrii. 

      Toate atacurile abjecte demonstrează că ai pus degetul pe rană. Le e frica. Troli de la fabrica de troli milițieni ratați.

      Asa de tare tremura autoritatea, ca maine, in weekend o sa-i dea lui Make adresa si o sa-i ceara si scuze de intarziere. Eventual ii da si-o masa.

      FRUMOS LIMBAJ DE REDACTOR SEF

      SICTIR 

      Nu le e frică de Make ca e bonom și a aruncat radiera. Le e frică de ce urmează. Doar nu va imaginati ca ramane asa.

      Aoleu! Ce urmeaza? Sunt curios.

      Foileton cu denumirea "infractorii cu gulere albe si politicienii corupți care ii protejează".

      Stand up comedy despre "fosta amantă si actuala amanta la o țigară pe holul ASF". 

      Episod în Las fierbinți "Copariu a pierdut pariu" se mută pe London Bridge și preia rețeaua de alba-neagra. 

      Mai vrei, mai am

      Ăsta e om din interior...numai versații știu ce înseamnă "Cipariu" în ASF și piața de capital...marele tenismen cu epoleți înstelați

      Ai trei acadele până acum: de la Lakis, de la Drăgoi și de la Virgil. Nu ești decât o sugătoare de acadele. Că așa te-ai specializat în presă. Drept sugătoare sau mai bine-zis sugativă.

    Că liberalii or să aducă legea și ordinea și or să facă din România un rai. ASF-ul e acum pe mâna liberalilor :)) Oricum partea cu SIF1 e discutabilă. Dacă e adevărat ce zicea cineva prin comentarii că SIF1 deranjează pentru că are ca scop declarat să susțină economia românească, atunci Make e element ostil. Pe de altă parte, nici modul de raportare al NAV-ului nu pare prea în regulă.

    1. Da, SIF Banat Crisana are ca scop declarat să susțină economia românească a libanezilor lui Najib el Lakis si cea romaneasca din Cipru.

      Saracu... 

      Ce parte din activitatea conducerii SIF1 si a sifului ti se pare ca ar sustine economia romaneasca?

      Eu nu am gasit nici macar una dar poate ma luminezi tu, licuriciule. 

      Ce, ma?!

      Parca era vorba.....ca sintem piata de frontiera !!!

      Parca sintem piata bananiera de fapt.......------>>>>> tu chiar crezi ca cei ce au promovat BVB nu inteleg acuma ce face ASF ? tu chiar crezi ca mai investesc in RO dupa faze dinastea ? 

      Corecție: suntem "plata la frontieră" cine plătește trece, cine nu, se întoarce.

      Care susținere frate, pentru economia autohtonă? Poate vrei să spui pentru elementele fostei Securități și pentru unii din serviciile actuale. Generalul de Secu, Drăgoi, știe despre ce vorbesc.

    Intrucat ASF a dovedit 97% credibilitate reveniti va rog la ASF cu celelate intrebari din 2 septembrie. Daca tranzactiile cu cate 1 actiune pe an au avut la capat aceleasi persoane care doar si-au schimbat pozitia si daca au efectuat investigatii referitoare la legatura acelor persoane cu persoanele afiliate. Cine stie, poate va raspund. Sunt ironic, bineinteles. Complimente doamnei Sava acoperitoarea. Dati cu mir si tamaie doamna! Trec visele rele. Raman amintirile frumoase de la Dubai.

    In instanta cu ei.

    Mah licuricilor, ca sa citez putin din cele zise de redactorul acestui ziar, nu ati inteles nimic.

    Mai devreme sau mai tirziu legea si dreptatea vor invinge. Exact ca in razboiul stelelor.  

    Daca ASF a gasit o gaurica mica prin care crede ca scoate camasa atunci va inselati. Nu ati vazut ca geamul e spart ??? Pe acolo o sa intre mascatii diicot in ASF.  

    Ce prostie sa promovezi minciuna pe canale oficiale si sa promovezi furaciunile la nivel de onestitate si acei oameni din spate ca ONORABILI. 

    Aici am ajuns datorita lipsei de educatie generata de parlamentul rusinii nationale plin de oameni fara sira spinarii, niste lighioane serpuitoare in directia BANULUI. 

    Bah fratilor romani ce mai aveti o coloana dreapta ca alui Brancusi, trebuie sa ne pregatim de lupta pentru dreptate.  

    Sa ne unim mai repede si sa procedam la gasirea dreptatii pe la CJUE si poate cu sabia dreptatii europene vom reusi sa decapitam aceste animale ce sug la singele nostru romanesc. 

    1. Cat de profund! N-am inteles nimic!

    Sper ca pasul urmator al lui MAKE este actionarea in justitie a celor de la ASF.

    Comentariile batjocoritoare de mai sus sunt in mod clar expresia lipsei de caracter a sustinatorilor bandei de la SIF 1/4 .  

    Ma gandesc ca felul cum a fost formulat raspunsul oficial al ASF este exact ceea ce-si dorea MAKE, altfel nu-mi explic generozitatea pe care o acorda azi comentariilor batjocoritoare de mai sus. 

    Ca actionar la BVB, imi doresc ca adevarul sa triumfe. 

    Macar in justitie, daca de bunavoie nu se poate. 

    1. Doamne....Unde s-a ajuns....

      Nu credeam vreodata ca o sa-i regret pe Cuzman,Filimon ... 

      Uneori ma gândesc ca era mai multa ordine înainte de 89. Era și atunci golaneala dar nu era la vedere ca acum...

    ASF:pentru ca putem! Speram noi sa adăugăm doar cuvântul: încă.

    1. Nu știu dacă a mai fost atât de șifonată imaginea ASF ca in ultimul an. Scandalurile cu SIF - urile, nenumăratele procese in Instanțe, scandalul asigurărilor , dezvăluiri despre salarii halucinante , lipsa competentei, angajări pe criterii politice, pe pile , toate astea au fost prezentate de presa și afectează profund credibilitatea acestei instituții. Ce părere o avea Parlamentul ,Guvernul ca urmează niște alegeri ?!!

    Imi pare rau sa vad atat scandal pentru nimic. MAKE te pareciez ca ai ramas loial prietenilor tai si dupe ce au pierdut, esti tare! Dar nici acum sa facem asa mare scadal ca Lakis e libanez. si ce daca? era mai curat daca era elvetian sau suedez? Chiar a dat o directie clara SIF1, l-a adus foarte sus; e o voce in piata. Este si meritul lui Dragos si al Bogdan; si ei eu tras in directia asta. trebuie felicitati.Chiar au adus un suflu nou si tare dupa Cuzman. nu sunt o echipa rea, din contra: sunt de invidiat!

    1. Prietene, cand iti va lua politia echipa de invidiat si o va priponi-n belciuge (pe Lakis, a doua oara) atunci vei vedea ca acest scandal nu era pentru nimic, ci pentru ceva miliarde de lei. Comentariul arata ca nu pricepi nimic. Te descalifica.

      Banii de la SIF 1 ajung acasă la Hezbollah. Citește articolul scris de regretatul Antonescu. Poate te vei lămuri, licuriciule!

    O șleahtă de nesimțiți a pus laba pe ASF. O șleahtă girată de clasa politică actuală și de servicii. Șleahta asta răspunde numai când vrea ea, ce vrea ea și cum vrea ea. O armată de babuini politici adună de la ASF fondurile necesare pentru îmbuibații partidelor parlamentare indiferente că se numesc Ciolacu, Orban sau alții. Iar ăla de a ajuns din presar purtător de vorbe la ASF este un autosuficient căruia nu îi mai ajungi nici cu prăjina la nas.

    1. Deci fituica voastra are razboi cu asf si sif . In rest fituica e goala. Cateva stiri copiate si niste articole de toata jena/ traduceri de art de pe site uri straine, semnate de niste unii care si le asuma. Veti sfarsi in curand pentru ca publucul nu e interesat de acest razboi iar odata cu caderea finantarii acestui razboi ...

      Serioooos? Atunci tu cum de ai citit bursa? Daca esti asa cultivat pe alta presa rămâi acolo. Nu te obliga nimeni sa citești, daca o faci inseamna ca te roade ceva. Ceva ce ordin personal. Sictir

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb